De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

'Veiligheid boven alles' bij start jeugdtrainingen ZAC

'Veiligheid boven alles' bij start jeugdtrainingen ZAC'Veiligheid boven alles' bij start jeugdtrainingen ZAC'Veiligheid boven alles' bij start jeugdtrainingen ZAC
Redactie: Mark de Rooij

AMATEURVOETBAL

Bij honderden verenigingen in het land zijn woensdag 29 april de trainingen voor kinderen weer van start gegaan. Vele vrijwilligers zijn sinds de persconferentie van premier Rutte op 21 april, waarin de coronamaatregelen voor sportende kinderen werden versoepeld, keihard aan de slag gegaan om dit mogelijk te maken. Zo ook bij Z.A.C., dat naar eigen zeggen de richtlijnen van NOC*NSF, KNVB en de gemeente heel strak volgt.

''Z.A.C. is ontzettend blij dat de jeugd weer mag sporten. Dit doen we met duidelijke regels. Veiligheid boven alles. Soms lijkt het wat streng, maar we willen te allen tijde de gezondheid van onze sporters en vrijwilligers beschermen. Daarom volgen wij ook strak de richtlijnen'', zegt bestuurslid Remco Voorhorst.

Het was nog niet meteen volle bak bij Z.A.C., dat de helft van het aantal jeugdteams het veld op liet. Dit gaf de trainers en begeleiders de kans om proef te draaien en te kijken of het protocol duidelijk genoeg is of aangescherpt moet worden. Volgens de club hielden de ouders zich goed aan de regels bij het afzetten en ophalen van de kinderen bij sportpark Jo van Marle.