De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Veel oude bekenden onder zeven aanwinsten CSV '28

Veel oude bekenden onder zeven aanwinsten CSV '28
Redactie: Mark de Rooij

AMATEURVOETBAL

CSV '28 heeft in één klap maar liefst zeven spelers gepresenteerd als aanwinsten voor volgend seizoen. Met de eerder al aangetrokken Randy Loosman en Gino Stegeman komt het aantal nieuwelingen in Stadshagen op negen.

Helemaal nieuw zijn de spelers niet voor CSV, want zes van de zeven aanwinsten kwamen op enig moment voor de club uit. Van de nieuwelingen speelden Gework Petrosjan, Raoul Hukubun, Robin Huisman en Zappa van Raalte al eerder in het eerste elftal. Petrosjan was zelfs drie seizoenen clubtopscorer, waarvan de laatste keer in 2018/2019, toen CSV degradeerde uit de derde klasse. Tijdens het afgelopen seizoen haakte Petrosjan af.

Michael Barter, Levey Duyshart hebben een verleden in de jeugd. Noah Wuanbanaran komt over van zondagtweedeklasser Wijhe '92, waar hij het afgelopen seizoen deel uitmaakte van de hoofmdacht.

Leegloop

De nieuwe spelersgolf was nodig gezien de leegloop waar de zaterdagvierdeklasser mee geconfronteerd werd. Adir Sasso vertrekt naar IJVV. Tom Plessen, Sam Weggemans en Mitchell Benschop naar HTC. Tsegai Woldai gaat naar Dieze West en door het vertrek van eerste doelman Melvin Hartenhof naar WVF heeft CSV nog een belangrijke vacature openstaan.

Keepersprobleem

Net als CSV `28 is ook Dieze West nog op zoek naar een doelman, maar dan wel een die bereid is veel op de bank te zitten. De periodekampioen van afgelopen seizoen in 4D ziet de van Ulu Spor overgenomen Omer Senturk als eerste doelman. ''Dat is een jongen met veel potentie en daar hebben we bepaalde afspraken mee gemaakt. We willen wel graag een doelman erbij, maar dat is moeilijk'', beseft IJzerman. ''Vindt maar eens een keeper voor ernaast.'' Dieze West heeft heeft geen A1 en/of B1 waar het uit kan putten. Tijdens het afgelopen seizoen hield Suleyman Toprak het voorgezien. De doelman liep op 15 februari weg in de pauze van het duel tegen SEH (1-4 verlies) en keerde niet meer terug in het elftal.