De Swollenaer

Maandag, 10 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Vechtsportschool Tabonon groeit door en opent derde locatie

Vechtsportschool Tabonon groeit door en opent derde locatie
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – In Zwolle is het al vijftien jaar lang een begrip en ook binnen de landelijke vechtsportwereld worden ze steeds bekender: vechtsportschool Tabonon. Ooit begonnen als een clubje meiden wat samen ging kickboksen en inmiddels een professionele sportschool met ruim 1300 leden en meerdere locaties. Wegens toenemende interesse in de dependance in Stadshagen was het voor de sportschool een logische vervolgstap om een derde locatie te openen.

Tabonon, wat staat voor Thaiboxing Noord-Oost Nederland, heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Zo werd er op de hoofdlocatie in Zwolle uitgeweken naar een groter pand, kwam er een derde locatie in Raalte, werden er trainingen gegeven bij Windesheim, CIOS en andere sportscholen en werd het lesaanbod regelmatig uitgebreid. Inmiddels is Tabonon een professionele sportschool met een compleet trainingsaanbod. De hoofdactiviteiten zijn kickboksen en Mixed Martial Arts (MMA gemengde vechtsport). Daarnaast worden ondersteunende trainingen aangeboden zoals boksen, krachttraining, personal training en yoga. Gezien de constante aanwas van nieuwe leden is Tabonon nog lang niet uitgegroeid.

De slogan ‘Vechtsport voor iedereen’ wordt breed gedragen, bij Tabonon voelt iedereen zich welkom. Professionaliteit, een positieve sfeer, hoge kwaliteit en veiligheid zijn de kernwaarden van de sportschool.

Twee vestigingen in Zwolle
In januari 2019 opent Tabonon een derde eigen locatie aan de Branderweg 1G in Westenholte. De locatie is honderd meter verder dan waar nu lesgegeven wordt in Stadshagen. Het streven is om hier net zo’n groot succes van te maken als de andere locaties Tabonon Oost en Tabonon Raalte. Dat er animo is voor vechtsporttrainingen in Stadshagen blijkt uit het feit dat er al ruim honderd mensen bij de locatie trainen. Deze locatie bestaat nu slechts uit een gymzaal.

Tabonon Oost gaat zich meer specialiseren in het gevorderde en wedstrijdniveau, maar er blijven ook daar recreatieve lessen gegeven worden. Het rooster blijft daar dus hetzelfde.

Aanbod Tabonon West
Tabonon West wordt de derde vaste locatie van Tabonon en wordt onder leiding van Anneloes Broek en Bob Sangers gerund. Op deze nieuwe locatie worden voornamelijk recreantenlessen kickboksen en grappling gegeven. Zo komen er zaktrainingen (no contact), beginnersuren, lady’s only-uren, 40+-uren, conditie-uren, en nog veel meer nieuwe lessen. In deze sportschool gaan er voor de jeugd ook grappling/jiujtsu-lessen gegeven worden.

Voor de jeugd zijn er elke dag jeugdtrainingen en gaat Tabonon West zich in deze lessen specialiseren. In deze lessen leren kinderen beter samenspelen, werken ze onder andere aan zelfvertrouwen, agressieregulatie, stevig in de schoenen staan, etc. De trainingen worden op pedagogische wijze gegeven waarbij de kinderen leren op een respectvolle manier met elkaar, de trainer maar ook met zichzelf om te gaan. Op de nieuwe locatie gaan er meerdere krachttrainingslessen gegeven worden, en er komt hier ook krachttrainingsapparatuur. In groepsverband kun je je kracht verbeteren door middel van een circuit. Dit circuit zorgt ervoor dat deze lessen met meer plezier worden ervaren dan individuele trainingen op een apparaat.

Ook kunnen sporters ervoor kiezen om te trainen met een personal trainer. Met een personal trainer kun je je eigen trainingstijden indelen en krijg je persoonlijke begeleiding, waardoor je gerichter naar je doelen kunt werken en een snellere ontwikkeling doormaakt.

Op de nieuwe locatie worden er douches gebouwd en komt er een loungeplek voor ouders of leden om na de les gezellig bij te kletsen.

Voor meer informatie over Tabonon, surf naar de website en naar de facebookpagina van de sportschool.