<< Ga terug

Vechtsporters Tabonon succesvol in Duitsland

Vechtsporters Tabonon succesvol in DuitslandVechtsporters Tabonon succesvol in Duitsland

ZWOLLE - Op een kickboksgala in het Duitse Siegen maakten zes Zwolse jongeren, van negen tot en met vijftien jaar, hun internationale debuut. Drie van hen waren ook gelijk succesvol.

Na maanden voorbereiding en keihard trainen reden de zes jeugdleden van Tabonon Kickboksen & MMA met een delegatie aan supporters zo’n drie uur naar het Duitse Siegen voor het kickboksgala. Het ‘EFL-gala’ was een gala met alleen maar jeugdpartijen. Jeugdvechter Daan (15) beet het spits af. Hij mocht meteen de eerste partij vechten en won overtuigend in drie ronden.

Voor de negenjarige Tim was het zijn eerste partij. In zijn leeftijdscategorie mocht niet op het hoofd gestoten worden en waren alleen lowkicks (trappen op de benen) toegestaan. Tim wist precies wat hij deed en nam met tranen van trots en blijdschap zijn winnaarsbeker in ontvangst. Ook Joep won zijn partij.

De overige drie jeugdleden hebben veel laten zien uit hun trainingen, maar hadden goede tegenstanders. Daardoor namen ze weliswaar niet de winst mee naar huis, maar wel heel veel nieuwe leerpunten én een prachtige ervaring.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo