<< Ga terug

Van rally's om je vingers bij af te likken tot uitleggen hoe een tiebreak werkt

Van rally's om je vingers bij af te likken tot uitleggen hoe een tiebreak werktVan rally's om je vingers bij af te likken tot uitleggen hoe een tiebreak werkt

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Van hoog (herenenkel 3) tot laag (damesdubbel 9) en van jong tot oud tennisste afgelopen week op het jaarlijkse toernooi van TC '91, dat met een nieuwe geldschieter dit jaar als Autobedrijf Bert Wieten, Specialist in Hyundai, Stadshagen Open door het leven ging. Thom de Leeuw kroonde zich, overtuigend, tot kampioen van de hoogste categorie op het toernooi waar 287 spelers aan meededen.

Vorig jaar deden er voor het eerst '3-spelers' mee en dat is de toernooicommissie goed bevallen. De vervanging van de zogenaamde French Courtbanen voor gravelbanen droeg bij aan het succes van die vorige editie en zorgt er mede voor dat er ook nu weer regionale toppers van de partij zijn. Dit geeft het toernooi met het gemoedelijke karakter net wat extra cachet.

"Als hier een mooie partij wordt gespeeld op baan 1, zit het terras wel vol hoor. Prachtige partijen om naar te kijken", zegt Esther Holterman van de zes leden tellende toernooicommissie. Het contrast met een partij uit, laten we zeggen, de damesdubbel 9, kan haast niet groter. "Die weten soms nog niet eens hoe je een tiebreak speelt. Maar die genieten van iedere pot. Dat was heel leuk om te zien", lacht Holterman.

Hoe groot het niveauverschil ook is, iedereen krijgt dezelfde behandeling. TC'91 gaat ook niet op jacht naar de toppers. "Als je die spelers benadert, is het eigenlijk gek om ze inschrijfgeld te laten betalen. Maar die spelers in de 9 en de 8 doen net zo hard hun best en die laat je wel betalen. Dus dat willen we eigenlijk niet", zegt Anne-Els Ekker, die al jaren in de organisatie van het toernooi zit. Wat Ekker dit jaar opviel was het grote aantal kinderen. "Waar ze allemaal precies vandaan komen weet ik niet, maar dat hadden we eerder nooit."

In het HE3 was Thom de Leeuw voor het weekeinde al zeker van de eindzege na overwinningen op titelverdediger Robert Hollander (6-2, 7-5) en Roderik Masselink (6-0, 6-4). Alex Kraak haakte geblesseerd af. Het dubbelspel, met vier deelnemende koppels, was een prooi voor Hollander en Masselink, die zondag afrekende met De Leeuw en Bodde: 6-1, 7-6.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo