De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Van Dijk en Diender gaan niet verder bij HTC en CSV '28

Van Dijk en Diender gaan niet verder bij HTC en CSV '28
HTC tijdens de uitreiking van de Salverda Trofee afgelopen seizoen. Trainer Joop van Dijk met gebalde vuisten.
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – HTC en CSV ‘28 moeten op zoek naar een nieuwe trainer. Joop van Dijk heeft in zijn vierde seizoen bij HTC te kennen gegeven dat zijn klus er na deze jaargang op zit en Emiel Diender blijft niet langer dan anderhalf jaar bij CSV ’28.

Van Dijk nam in 2016 het roer over van Elvin Matuankotta (nu trainer van Wijthmen) nadat de club tijdens het seizoen 2015/2016 al afscheid had genomen van Henry Landman. Hoewel de spelers destijds blij waren met Matuankotta, koos het bestuur voor Van Dijk, die op dat moment assistent-trainer was van Heino.

“De club had behoefte aan rust bij het eerste elftal en daar zijn we ongeveer anderhalf jaar mee bezig geweest", kijkt Van Dijk terug. “In het tweede jaar hebben we wat meer ingezet op het tweede elftal en dat werd toen kampioen. In het derde seizoen het eerste kampioen. Als wij dit jaar kunnen handhaven, heb ik mijn werk gedaan en mag iemand anders verder in die derde klasse”, aldus Van Dijk, die open staat voor een nieuwe club, niet alleen als trainer maar ook in een hoedanigheid als ‘hoofd opleidingen’ bijvoorbeeld. “Ze mogen me altijd bellen, en als er niks komt, dan komt er niks. Dan gaan we andere dingen doen.”

Diender gaf aan dat het voor hem een lastige keuze was tussen verstand en hart, want hij had een heel goed gevoel bij CSV ’28. Zijn verstand, gevoed door zijn ambities, drijven hem echter weg van sportpark De Verbinfing. De oud-speler van DOS Kampen wil voor zijn TC1 gaan. Diender stapte halverwege het vorige seizoen in bij CSV ’28, maar kon degradatie uit de derde klasse niet voorkomen. CSV ’28 speelde zaterdag 3-3 tegen WZC in Wapenveld en bezet de zevende plaats in 4D.