De Swollenaer

Donderdag, 9 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Van der Vegt naar EK squash voor junioren én senioren

Van der Vegt naar EK squash voor junioren én senioren
Henrico van der Vegt
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Squasher Henrico van der Vegt heeft een drukke tijd voor de boeg. De Zwollenaar was al geselecteerd voor de EK landenteams voor junioren in Praag (13-16 april) en plaatste zich dit weekeinde ook nog voor de EK voor senioren (1-4 mei).

Voor dat laatste toernooi, in het Engelse Birmingham, moest Van der Vegt zich kwalificeren. Doordat Piëdro Schweertman zich had afgemeld, om de jeugd een kans te geven, kwam er een plekje vrij in de selectie. Van der Vegt speelde een 'best of three' tegen Luke Stauffer voor die opengevallen plek. Vrijdag won hij in Den Haag met 3-1 en zaterdag in Houten met 3-2, waardoor een derde duel niet nodig was. Met een wonderbaarlijke ontsnapping in de beslissende game (van 7-10 achter naar 12-10 winst) voorkwam Van der Vegt dat hij nogmaals naar het westen op en neer moest rijden.

"Ik denk dat ik daar als achttienjarige wel trots op kan zijn", zegt Van der Vegt, die vooral uitkijkt naar de EK junioren (-19 jaar). "Omdat dit de laatste keer is en ik hoop dat we met ons team het podium halen. Ik hoop niet dat het mijn laatste EK senioren is."

Van der Vegt, die naar eigen zeggen al een tijdje pijnvrij is, staakte onlangs op de NK junioren in Zwolle vroegtijdig de strijd. "Ik had wat last van de schouder, dat was overbelasting. Toen ben ik meteen gestopt omdat ik wist dat de EK eraan kwam."