<< Ga terug

Van der Linde van ZRZV in de race voor 'Vrijwilliger van het Jaar'

Van der Linde van ZRZV in de race voor 'Vrijwilliger van het Jaar'
Willem Jan van der Linde
Foto: Gerben Rink

ZWOLLE - Willem Jan van der Linde (68) van de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging is in de race voor de eretitel 'Vrijwilliger van het Jaar 2019' van de Koninklijke Nederlandse Roeibond. Van der Linde is al meer dan vijftig jaar actief in de roeisport.

De top drie van vrijwilligers in Nederland is bekend en de race gaat nu tussen de Amsterdamse Liesbeth Hollander en Willem Jan van der Linde. Stemmen kan nog tot en met woensdag 22 januari via www.roeien.nl/vrijwilliger. De vrijwilliger van het jaar mag de KNRB Wisselprijs in ontvangst nemen op het Aegon Nationaal Roeicongres op zaterdag 25 januari 2020.

Van der Linde heeft meerdere wereldkampioenen de beginselen van het roeien bijgebracht en ze te pas en te onpas naar Papendal of de bosbaan in Amsterdam gereden. Ellen Meliesie, Henk Jan Zwolle, Theo Nieuwboer, Mirjam Prins, Nico Rienks, Kisten Lanz en Ralf Rienks: allemaal wereldkampioen.

"Willem Jan gaat niet zoals vele van ons op vakantie maar besteed zijn vakantie aan het rijden van de botenwagen voor de KNRB-tourafdeling om leden vanuit heel Nederland een mooie vakantie te bieden met goed door Willem Jan onderhouden boten. Willem Jan is in heel Nederland bekend. Band lek tijdens een trainingskamp of wedstrijd? Bankje van de boot kwijt? Schroefje weg? Willem Jan regelt dat het goed komt zodat iedereen met passie de mooie roeisport kan uitoefenen", aldus de ZRZV in een persbericht.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo