De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Ulu Spor neemt afscheid van kwartet spelers na afgang bij SV Zwolle

Ulu Spor neemt afscheid van kwartet spelers na afgang bij SV ZwolleUlu Spor neemt afscheid van kwartet spelers na afgang bij SV Zwolle
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Het is een klein wonder dat SV Zwolle geen dubbele cijfers haalt in de stadsderby tegen Ulu Spor, dat zich na een rode kaart naar de slachtbank laat leiden. Met 7-1 is Zwolle mild voor de tegenstander, die na de wedstrijd bekend maakt dat het per direct afscheid neemt van vier spelers, een groepje afkomstig uit Almelo.

Het doet de overige spelers en de stafleden pijn dat Ulu Spor nu weer op deze manier in het nieuws komt, dat wil zeggen: met een speler die een rode kaart krijgt en het nota bene met een medespeler aan de stok krijgt. “We zijn de laatste jaren goed bezig met Ulu Spor. Maar hiermee zet je jezelf voor schut”, baalt Kerim Tasdan, op wie de weggestuurde speler het gemunt heeft na ruim een uur spelen. Het is het opvallendste moment in een stadsderby waarin Zwolle de eerste seizoenszege boekt, maar zich een meester toont in het verspelen van kansen. Pas in de 62ste minuut zorgt invaller Musa Dampha voor de bevrijdende 2-0.

Vijf minuten later krijgt een speler van Ulu Spor geel en daar heeft hij nogal wat moeite mee. De man die in de eerste competitiewedstrijd al direct rood kreeg gaat helemaal door het lint als medespeler Kerim Tasdan hem aanspreekt en bij de scheids weg wil houden. Hij heeft het hierna gemunt op Tasdan en moet stevig worden vastgehouden om zijn medespeler niet te lijf te gaan. Het wangedrag levert hem een tweede gele kaart op. “Iedereen probeerde hem te sussen”, zegt Tasdan. “Voor hem voelde het blijkbaar dat ik hem op zijn plaats zette ofzo. Het is een jonge jongen, hij kon dit niet accepteren.”

'Een brok ellende'

Trainer Jan Verheijen vindt dat dan weer onacceptabel en hakt gelijk na de wedstrijd de knoop door om afscheid te nemen van het kwartet uit Almelo, dat volgens hem meerdere keren de mist in is gegaan wat betreft gedragsregels. “Die jongens hebben het vertrouwen gekregen, zijn in de basis gestart en door iedereen geaccepteerd. Maar we hebben nu al voor de zoveelste keer dat er dingen niet goed gaan. We hebben ook al een wedstrijd gehad waarin twee jongens werden weggestuurd in verband met het roepen van verschrikkelijke dingen naar scheids en tegenstanders, met het bekende k-woord. Daar zitten we niet op te wachten. Wat er vandaag gebeurde, dat was de druppel”, aldus Verheijen, die aanvankelijk blij was met de spelers uit Almelo en ze voetballend van waarde vond. “We hebben die jongens een kans gegeven en wat je er voor terug krijgt is een brok ellende.”

Keepershandschoenen uit de wilgen

Het gevolg is dat Ulu Spor een beroep gaat doen op oud-eerste elftalspelers die nu in een lager elftal voetballen. Bestuurslid Sener Turkeri toont zich, gelukkig voor de club, bereid om zijn keepershandschoenen uit de wilgen te halen.

4G: SV Zwolle-Ulu Spor 7-1 (1-0). 25. Jantje van der Sluis 1-0, 62. Musa Dampha 2-0, 69. Ricardo Kuijer 3-0, 75. Dampha 4-0, 79. Martijn van der Tillaart 5-0, 82. Van der Sluis 6-0, 85. Mehmet Dede 6-1, 88. Ruben Klinkenberg 7-1. Rode kaart: 67. Chavez Keyser (Ulu Spor, 2x geel).