De Swollenaer

Maandag, 25 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Uit alle zalen wordt iets weg getrokken voor Zwolse Turnkampioenschappen

Uit alle zalen wordt iets weg getrokken voor Zwolse TurnkampioenschappenUit alle zalen wordt iets weg getrokken voor Zwolse TurnkampioenschappenUit alle zalen wordt iets weg getrokken voor Zwolse TurnkampioenschappenUit alle zalen wordt iets weg getrokken voor Zwolse Turnkampioenschappen
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Drie jaren geleden verhuisden de Zwolse Turnkampioenschappen van sporthal Zwolle-Zuid naar Het Anker, maar ook in die sporthal is het behelpen met de ruimte en de toestellen.

Het is inmiddels geen geheim meer dat meerdere gymnastiekverenigingen snakken naar een nieuw onderkomen en reikhalzend uitkijken naar de bouw van het nieuwe sportcomplex, met turnhal, naast het PEC Zwolle-stadion. Voor de Zwolse Turnkampioenschappen, die zaterdag voor de vijftiende keer plaatsvonden, zou het ook een uitkomst zijn.

“Een zaal waar alle toestellen staan, heb je niet in Zwolle. Dus het is behelpen. De brug komt bijvoorbeeld uit Zwolle-Zuid. Uit alle zalen wordt iets weg getrokken”, zegt Jacqueline Gerner van Kwiek en Lenig. Zij maakt al jaren onderdeel uit van de organisatie. Vorig jaar was haar vereniging er echter niet bij. Het is dit jaar voor het eerst in lange tijd dat zowel Kwiek en Lenig, Sparta, Hercules als Avanti van de partij zijn op het jaarlijkse turnfeestje. Met 325 deelnemers, verdeeld over vijf groepen, is de zaal goed gevuld.

“Dit is het beste alternatief. Maar hier is niemand blij mee”, zegt Gerner wijzend naar de drie aaneengesloten matten die als 'tumblingbaan' dienst doen voor het onderdeel vloer. “Het is net niet lang genoeg voor een serie van drie sprongen. Normaal gesproken moet het eigenlijk ook een vierkant zijn, maar daar is hier geen ruimte voor.”

Kwiek en Lenig traint nu met de selectiegroep in de CALO, maar loopt daar ernstig tegen de beperkingen op. "We kunnen niet uitbreiden omdat het ons aan toestellen ontbreekt. Het leek vorig jaar de goede kant op te gaan met de bouw van de sporthal, maar het ligt het nu weer een beetje op zijn gat. Heel erg jammer", vindt Gerner.