De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Tweede klasse is pittig voor Oranje Zwart

Tweede klasse is pittig voor Oranje Zwart
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Oranje Zwart is dit seizoen terug op het bekende tweedeklasse-niveau na een terugval die snel werd hersteld met een overtuigend kampioenschap. Het is de vraag of de onmiskenbare groei die de Zwolse korfbalploeg doormaakt genoeg is voor handhaving in de tweede klasse.

Met nul punten uit de eerste twee duels moet er nog heel wat gebeuren om dat doel te verwezenlijken, maar tegen Hellas '63 is de ploeg van trainer Aldrik Rijks heel dichtbij. Na een 9-13 achterstand in de pauze, knokt het zich in de tweede helft langszij (15-15). Erop en erover lukt niet. De ploeg uit Nunspeet houdt het initiatief en neemt met hangen en wurgen toch de volle buit mee uit Zwolle (18-19).

"De vorige keer tegen Hellas zaten we er veel verder vanaf. Dat is mooi, maar het is zonde dat je jezelf niet beloont. We groeien, maar het is nog niet genoeg", zegt Rijks, die Kim Zwiers en Tanja Mensink deze zomer zag vertrekken. De aanvulling kwam van vrouwen uit het tweede en van buitenaf, een voormalig Portugees international genaamd Ricardo Wagenmaker. Rijks denkt dat Oranje Zwart het tweede klasse-niveau aankan, maar dat het daarvoor aan de bak moet. "Het is te doen, maar het wordt wel elke week pittig. Er wordt dan veel van de spelers gevraagd."