De Swollenaer

Maandag, 10 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Trouwe strijder van Storica houdt er na dit seizoen mee op

Trouwe strijder van Storica houdt er na dit seizoen mee op
HFC Storica-CSV28 (S. Chaar)
Foto: Hans Smit
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Dat zelfs de oude, trouwe strijder Stephano Chaar (34) er na dit seizoen mee ophoudt, zeg veel over de povere, penibele situatie waarin HFC Storica verkeert. Teveel wedstrijden zoals die tegen CSV ‘28 moet hij dit seizoen ondergaan. “Het kan natuurlijk niet altijd goed gaan, maar dit is te.”

Zaterdag verliest Storica op het Hoge Laar voor de tweede keer in korte tijd met dubbele cijfers van CSV, dat op weg naar de nacompetitie in 4C. NA de 13-0 van 21 april wordt het nu 1-12. De middelste van de drie Chaar-broers vindt het halverwege de tweede helft mooi geweest. Na een redelijke eerste helft (0-4) vliegen er in het eerste half uur van het tweede bedrijf acht in. Chaar trekkebeent, rekt, strekt, gaat er bij zitten en besluit even later dat het mooi geweest is. “Ik had wel wat last van m’n teen, maar ik had er gewoon niet zoveel zin meer in”, zegt de middenvelder eerlijk. “Je ziet altijd dat het in de tweede helft in elkaar zakt en dan vliegen ze er achter elkaar in. Dat gebeurt te vaak, dat gebeurt het hele seizoen.” Chaar zegt het met een mistroostige lach. Hij is een positief, optimistisch mens, maar er zijn grenzen. Drie seizoenen achter elkaar elke week verliezen, vaak met grote cijfers, hebben zijn tol geëist. “Ik hou van het voetbal, maar het is lastig om zo het plezier er in te houden. Ik ga het zeker missen, vind het zelf ook jammer. Maar ik moet een keer een besluit nemen. Het kan natuurlijk niet altijd goed gaan, maar dit is te.”

Hij speelde ooit nog twee seizoenen met Be Quick ‘28 in de hoofdklasse, pakte een titel met SVI (in de derde klasse) en met Dieze West (in de vierde klasse) en is nu aan zijn zevende seizoen bij Storica bezig. Hij maakte dus ook de mooie tijden van de club mee: kampioen in de vierde klasse en vervolgens drie seizoenen in de derde klasse. In het derde en laatste seizoen beleefde de club het dieptepunt met de geweldsexplosie na een duel tegen Nieuwleusen, waarvoor het zwaar gestraft werd. Het was het begin van het einde voor Storica. Dit en vorig seizoen brengt de club met moeite een eerste elftal op de been. Nog geen enkel punt behaalde Storica dit seizoen.

Het is maar de vraag of het volgend seizoen nog prestatief speelt. Er zijn plannen voor een samenwerking met Ulu Spor (waarover later dit seizoen nog meer), maar dat richt zich in eerste instantie vooral op jeugd en lagere elftallen. Stephano Chaar zien we volgend seizoen waarschijnlijk terug in een tweede of derde elftal, wellicht samen met (trainer)Chris Sorries. Hij is volgens Chaar de belangrijkste reden voor het feit dat hij nog bij Storica speelt. Eigenlijk vond hij het al eerder mooi geweest, maar om het elftal van Sorries in stand te houden ging hij nog een jaar door. “Hij staat hier wel elke dinsdag en donderdag voor de training. Ook al komen er maar vier man. Ik heb heel veel respect voor hem.”

Dieze West

Tom IJzerman, momenteel assistent-trainer en speler van CSV '28 en volgend seizoen trainer van Dieze West, had Chaar graag aan zijn selectie voor volgend seizoen toegevoegd. “Ik ben altijd gecharmeerd geweest van hem om zijn voetbalkwaliteiten en als mens. Hij heeft nee gezegd, maar ik blijf gewoon net zo lang aan z’n kop zeuren totdat hij ja zegt, haha.”

Doelsaldo

CSV '28 werkte tegen Storica aan het doelsaldo en voor Mohammad El Bouhni stokte de teller pas bij vijf. Hierdoor komt de aanvallende middenvelder op 21 goals en daarmee passeert hij Rachid Lahzal als clubtopscorer. De spits maakte er drie op het Hoge Laar en staat nu op 19. Andere doelpunten kwamen van Joshua Rahajaan, Tsegai Woldai, Dewi Speek en invaller Tom IJzerman.

CSV gaf achterin veel ruimte weg en daar profiteerde Storica na de pauze één keer van. Orfeo Chaar gaf broer Andreas een niet te missen kans en die maakte er 1-12 van.