<< Ga terug

Triade met vijf teams aan de start van triatloncompetitie

Triade met vijf teams aan de start van triatloncompetitie
Het eerste mannenteam van Triade in 2018

ZWOLLE - Triatlonvereniging Triade uit Zwolle staat dit seizoen met maar liefst vijf teams aan de start van de triatloncompetitie. Zowel een heren- als een damesteam doet mee op het één-na-hoogste niveau, de eerste divisie.

De dames komen voor het zevende achtereenvolgende jaar uit in deze landelijke competitie, de heren voor het tweede achtereenvolgende jaar. Naast het heren- en damesteam in de eerste divisie, komt er nog een damesteam uit in de tweede divisie Noord en twee herenteams in de derde en vierde divisie Noord.

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei is de aftrap van de competitie in Almere Haven. Daar staan
direct alle vijf de Triade-teams aan de start. Voor de eerste divisie stond een zogenaamde Triple Mix
op het programma, maar vanwege de lage watertemperatuur is dit omgezet naar een Team Time
Trial met individuele kwalificatie. Daarbij leggen de atleten ’s ochtends individueel een supersprint
af (200 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,5 km hardlopen), gevolgd door 750 meter zwemmen,
20 km fietsen en 5 km hardlopen in de middag, waarbij de afstand als team wordt afgelegd. De
spectaculaire Triple Mix, die bestaat uit drie heats wordt verschoven naar Rotterdam en vindt plaats op 22 juni. De andere divisieteams doen in Almere ook een Team
Time Trial.

De wedstrijden in de eerste divisie vinden dit jaar plaats op 9 juni in Weert (olympische afstand), op 22 juni in Rotterdam (Triple Mix), op 29 juni in Holten (stayer sprint) en op 7 september in Vroomshoop (Team Time Trial 1/8e afstand).

Door een krappe bezetting is het voor de damesteams een heel gepuzzel om bij elke wedstrijd voldoende mensen aan de start te hebben staan. Daarom is handhaving in de eerste divisie de doelstelling. Het herenteam heeft, na een zesde plek vorig jaar, een plek in de top vijf als doelstelling.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo