De Swollenaer

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Trainingskamp in Thailand is geweldige ervaring voor kickboksers Tabonon

Trainingskamp in Thailand is geweldige ervaring voor kickboksers TabononTrainingskamp in Thailand is geweldige ervaring voor kickboksers Tabonon
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Twaalf leden van Tabonon Kickboksen & MMA zijn op trainingskamp geweest in Thailand. Eén van hen, Ahmad Gholamzadeh, vocht daar een professionele partij tegen een Thaise kickbokser in het Samui International Muay Thai Stadium op het eiland Ko Samui.

De twaalf leden trainden onder de vlag van Tabonon op het Thaise eiland Ko Samui. Een tropisch eiland dat zo’n 500 kilometer ten zuiden van Bangkok ligt. Twee weken lang trainden en verbleven de leden bij Superpro Samui, een thaiboks-trainingskamp waar ook een aantal van Nederlands beste vechters trainden (zoals Alistair Overeem en Faldir Chahbari).

De wedstrijd verliep goed voor Ahmad Gholamzadeh. De wedstrijd zou gevochten worden in vijf rondes van drie minuten, maar werd al in de eerste ronde door Ahmad beslist. Hij won na 1,5 minuut in de eerste ronde op knockout met een hoekstoot en een opstoot. Een mooie overwinning dus.

Droomreis
De reis werd geïnitieerd vanuit Tabonon, maar werd geregeld door de deelnemende leden zelf. Zij werden tijdens de reis begeleid door Tabonon-eigenaresse Hanieh Kamran. “Het was mijn droom om leden van mijn sportschool mee te nemen naar Thailand. Als negentienjarig meisje heb ik er zelf getraind en een wedstrijd gevochten. Dat was een prachtige ervaring die ik mijn leden ook graag een keer wilde bieden. Als leraar wil ik mensen dingen leren en wil ik ze kansen en mogelijkheden bieden, waar dan ook. De reis naar Thailand was het prachtige resultaat hiervan.”

Thailand is het land waar de oorsprong van het kickboksen ligt: een prachtige locatie voor de leden dus om
ervaring en kennis op te doen en zichzelf te verbeteren.

Tabonon

Tabonon (Thai Boxing Noord Oost Nederland) bestaat in 2018 vijftien jaar en is een van de grootste
vechtsportscholen van Nederland, met als motto ‘Vechtsport voor iedereen’. In september 2017 opende de derde locatie van Tabonon in Raalte, naast de locaties in Stadshagen en Diezerpoort in Zwolle. Tabonon biedt kickboks-, MMA- en bokslessen aan. Daarnaast wordt er ook yoga, krachttraining en personal training gegeven. Naast het lesaanbod verzorgt Tabonon ook de opleiding tot leraar Martial Arts van het CIOS en de profileringscursus 'De kick van kickboksen' op de Calo.