De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Trainersnieuws: Helderman volgt Matuankotta op in Wijthmen

Trainersnieuws: Helderman volgt Matuankotta op in Wijthmen
Het fraaie natuurgrasveld van Wijthmen.
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Vv Wijhtmen heeft in Marc Helderman een opvolger gevonden voor Elvin Matuankotta, die aan zijn vierde en laatste seizoen bezig is bij de vierdeklasser.

De pas dertigjarige Helderman heeft zijn voetballeven tot dusverre doorgebracht bij SVI, waar hij in het tweede elftal speelde en al vroeg als jeugdtrainer begon. Hij trainde vervolgens het hoogste reserveteam en was vorig jaar als assistent-trainer betrokken bij het grote succes van de hoofdmacht, dat naar de eerste klasse promoveerde. Dit seizoen staat Helderman aan het roer bij SVI O19 en vormt hij een duo met Bert Hendriks bij de O21.

Wijthmen beleeft een teleurstellend seizoen waarin het als nummer tien van 4D de winterstop inging. De afgelopen jaren zat er juist een stijgende lijn in met de vijfde plaats van vorig seizoen als beste eindrangschikking sinds 2008/2009. In 2007/2008 pakte Wijthmen, met Joshuan Nijlant, voor het laatst een prijs (de tweede periodetitel).

Freie van Hulzense Boys naar bij SVI

Vorige week maakte SVI bekend dat het Bram Freie van Hulzense Boys heeft gestrikt voor volgend seizoen. Daarmee kiest SVI opnieuw voor een relatief onervaren, jonge trainer. Dat deed het ook met Stephan Rahantoknam en Joram Hendriks en dat beviel goed, gezien de opmars die de club in de laatste jaren heeft gemaakt. De 34-jarige Freie zit in zijn derde seizoen met Hulzense Boys, waarmee hij halverwege op de tweede plaats staat in 2H. Daarvoor werkte hij twee seizoenen bij Blauw Wit '66 in de derde klasse.