<< Ga terug

Thomas Bruns op huurbasis naar PEC Zwolle

Thomas Bruns op huurbasis naar PEC Zwolle
Thomas Bruns vorig seizoen namens Groningen in actie tegen PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft de op korte termijn gewenste versterking op het middenveld in huis gehaald met de komst van Thomas Bruns. De 27-jarige middenvelder wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van Vitesse, dat hem vorig seizoen na de winterstop al uitleende aan FC Groningen.

Bruns debuteerde in het seizoen 2010/2011 als profvoetballer bij Heracles. Twee jaar geleden maakte de in Wierden geboren speler de overstap van Almelo naar Arnhem. Hier kwam de balvaste middenvelder vorig seizoen nauwelijks in de plannen van de technische staf voor. In de tweede seizoenshelft was hij samen met Iliass Bel Hassani als huurspeler in Groningen. Bruns speelde daar zestien wedstrijden waarin hij tweemaal scoorde.

"Met trainer John Stegeman heb ik sinds mijn vertrek uit Almelo altijd contact gehouden. Dus ook toen hij de overstap maakte naar PEC Zwolle hebben we elkaar gesproken. Het voelt goed om weer met hem de samenwerking aan te gaan. Ik wil bij PEC Zwolle het plezier weer terug vinden in het voetbal. Dit seizoen wil ik belangrijk zijn voor het team en een bijdrage leveren aan de weg naar boven die we gaan inslaan.”

Technisch manager Mike Willems: "Thomas volgen wij natuurlijk al geruime tijd. Hij heeft in het verleden laten zien een echte teamplayer te zijn. Bij Vitesse kwam hij te weinig aan spelen toe, maar vorig seizoen bij FC Groningen bloeide hij weer op. De Thomas Bruns zoals we hem daar hebben zien spelen, is voor onze club zeker een aanwinst. Daarbij heeft hij al bijna tien jaar ervaring in de eredivisie en dat kan hij weer overbrengen op de jongere spelers binnen de selectie.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo