De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Tennis, sauerkraut en bokbier op vierde Oktoberfest-toernooi ztc De Pelikaan

Tennis, sauerkraut en bokbier op vierde Oktoberfest-toernooi ztc De Pelikaan
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - De Zwolse tennisclub De Pelikaan houdt van 21 tot en met 27 oktober voor de vierde keer het Oktoberfest-toernooi, dat zich inmiddels een vaste plek op de agenda heeft verschaft van meerdere tennissers uit Zwolle en omgeving. Er wordt gespeeld in de categorieën 3 tot en met 9.

Niet alleen vanwege de tenniswedstrijden, maar ook vanwege de sfeer die geheel in het teken staat van de Duitse traditie kan het toernooi rekenen op een mooi aantal deelnemers. Vorig jaar waren er 215 en ruim een week voor de start hebben zich nu 172 spelers ingeschreven.

De organisatie doet er alles aan om het toernooi zo aantrekkelijk mogelijk te maken en daagt de bezoekers uit hun beste Oktoberfest-creatie te dragen en mee te dingen naar de prijs voor 'best geklede...'. De bediening gaat zelf uiteraard ook gekleed in Oktoberfest-tenue.

Er is een feesttent en het tennispark is geheel in de sfeer van het Oktoberfest aangekleed. Er is elke avond passende muziek en hapjes zoals Duitse worst met 'sauerkraut' en het bokbier van de tap. Bovendien kunnen er elke avond maaltijden worden besteld zodat vroege aanwezigheid geen belemmering maar een prettige beleving wordt. In het weekeinde is er ook nog saté en erwtensoep.

Inschrijven kan nog tot en met zondag 13 oktober op www.toernooi.nl