De Swollenaer

Maandag, 10 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Tabonon: Matsuri met oud-wereldkampioen Martin van Emmen

Tabonon: Matsuri met oud-wereldkampioen Martin van EmmenTabonon: Matsuri met oud-wereldkampioen Martin van EmmenTabonon: Matsuri met oud-wereldkampioen Martin van Emmen
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Zestig leden van vechstportschool Tabonon in Zwolle stappen op 24 november in de ring voor een potje MMA of kickboksen en oud-wereldkampioen kickboksen Martin van Emmen is van de partij.

We hebben het over een Matsuri: een uniek evenement waarbij leden van de vechtsportschool de kans krijgen om de ervaring van een kickboks- of MMA-wedstrijd op te doen. “Ons motto is ‘sport voor iedereen’. Daarom hebben we ook de Matsuri bedacht: het is een laagdrempelige wedstrijd voor iedereen. Of dat nou is voor mensen die geen ambitie hebben om een professionele partij te vechten of die een carrière hebben gehad, maar toch nog een keer de ring in willen", licht Hanieh Kamran van Tabonon toe. Van Emmen vecht deze dag tegen een van de trainers van Tabonon. In 2017 organiseerde Tabonon dit voor het eerst en afgelopen juni voor de tweede keer.

“Wij zijn de eerste vechtsportschool van Nederland die zo’n evenement organiseert. Niet iedereen heeft ambitie om professionele wedstrijden te vechten. Op deze manier bieden wij leden de kans om een geweldige ervaring op te doen én hun familie en vrienden te laten zien wat de sport en sfeer bij ons inhoudt. Doordat de leden in hun eigen sportschool vechten onder vertrouwde omstandigheden, creëren we een veilige sfeer”, zegt Kamran. Daarbij worden de partijen op slechts 40% van de kracht gevochten, waardoor er geen risico is op een knock-out. Wegens het succes van het evenement, is er een goed doel aan gekoppeld. Dit jaar werd tijdens de tweede editie in juni al ruim 1200 euro opgehaald voor Stichting Tegenkracht.

Jeugdsportfonds Zwolle

“Ook deze editie willen we ons mooie evenement inzetten om geld op te halen voor een goed doel. We hebben nu voor een doel gekozen dat heel dicht bij ons staat, namelijk het Jeugdsportfonds”, vertelt Kamran. Het Jeugdsportfonds Zwolle betaalt de contributie voor jongeren van zes tot en met achttien jaar waarvan het gezin niet genoeg geld heeft om een sportlidmaatschap te betalen. “Door de Matsuri aan dit goede doel te koppelen, maken we sport ook écht voor iedereen. We hopen dat door onze bijdrage nog meer kids van sport kunnen genieten, terwijl wij ook onze leden een prachtige ervaring bieden.”

Professionele jury en scheidsrechter

De partijen op 24 november worden gejureerd door een professionele jury. Ook de scheidsrechter is een bekende in de kickbokswereld: niemand minder dan voormalig wereld- en Nederlands kickbokskampioen Jan Lomulder zal de leden veilig door hun wedstrijden leiden.