De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

SVI-trainer Hendriks zegt 'mooie' zaterdagclubs af

SVI-trainer Hendriks zegt 'mooie' zaterdagclubs af
Joram Hendriks
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Het succes van SVI is niet onopgemerkt gebleven. Trainer Joram Hendriks stond in de belangstelling van eersteklasser WHC en hoofdklasser Urk, maar is op zoek naar een zondagclub vanwege zijn 'fulltime job' als trainer van PEC Zwolle Onder 16.

Hendriks combineert sinds 1 oktober het werken voor dit jeugdteam met het trainerschap van SVI. Beide ploegen spelen hun competitiewedstrijden op zaterdag.

Hendriks (32) is bezig aan zijn vierde en laatste seizoen bij SVI, waarmee hij twee keer een promotie vierde. In zijn eerste seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse en afgelopen seizoen, zeer verrassend, via de nacompetitie naar de eerste klasse. Daarin presteert SVI dit seizoen ook uitstekend.

Ambitieus

Dat succes is ook enkele grote clubs uit de regio niet ontgaan. "Ik heb met WHC om de tafel gezeten en Urk had geïnformeerd, maar ik heb het hartstikke goed naar m'n zin bij PEC en daar ligt de focus. Het lijkt me wel leuk om bij een mooie amateurclub op zondag wat te doen" aldus Hendriks, die zich wel gevleid voelt door de belangstelling van WHC en Urk. "Het zijn wel mooie clubs en ik vind het een eer dat die aan je denken. Bij beide clubs heb ik ook aangegeven dat dit in de toekomst iets is waar ik over na wil denken", zegt Hendriks, die zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt.

"Het werken met jongvolwassenen vind ik het allerleukst - een onder 21-team bijvoorbeeld-, maar misschien ook wel een assistentschap bij een eerste team (van een bvo wel te verstaan, MdR)."

Winterstop

SVI gaat als nummer drie van de noordelijke eerste klasse E de winterstop in. Het won de laatste wedstrijd van 2019 met 6-1 van vv Winsum. "Dat was niet geflatteerd", vond Hendriks. "Een terechte uitslag." Het woord titelkandidaat wil de oefenmeester echter niet horen. "Wij willen erin blijven met aantrekkelijk voetbal en waar dat toe leidt, dat zien we dan wel weer."