De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

SV Zwolle verrassend op rand van periodetitel

SV Zwolle verrassend op rand van periodetitel
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – Door een knappe 2-3 zege in het hol van de leeuw, bij concurrent Colmschate '33, is SV Zwolle de grootste kanshebber voor de derdeperiodetitel in 3B. Een overwinning in de laatste wedstrijd op Heeten volstaat en mogelijk is ook een gelijkspel voldoende.

VV Twenthe is de enige echte concurrent voor de strijd om een nacompetitieticket, wat een fraaie prestatie zou zijn voor de ploeg die pas voor het tweede seizoen op rij in de derde klasse speelt. Zwolle staat twee punten voor op Twenthe en speelt zelf in de laatste wedstrijd, thuis, tegen middenmoter Heeten. Twenthe tref KCVO dat net als Heeten nergens meer om speelt.

"Ik doe mijn werk en zorg wel dat ik daar een mannetje heb staan, maar wij moeten gewoon winnen", zegt trainer Joshua Nijlant resoluut. Terugkijkend op de driepunter tegen Colmschate, dat voor aanvang gelijk stond met Zwolle in de derde periode, zegt Nijlant dat zijn ploeg goed weg kwam in de beginfase. "Zij maken de fout om na de 2-0 niet nog één of twee keer te scoren. Dan had het zomaar een afstraffing kunnen worden."

In plaats daarvan knokt Zwolle zich in de tweede helft helemaal terug nadat het, wederom, niet heel sterk uit de kleedkamer kwam. Veel dank is het verschuldigd aan Sander Hulleman, maker van de 1-2 en 2-3 en gever van de assist bij de 2-2 van Patrick Maat. "Hij legde er zoveel energie in en was heel onvoorspelbaar. De tegenstander werd daar helemaal niet goed van. Hij was geweldig goed", jubelt Nijlant.