<< Ga terug

Studenten organiseren rolstoelbasketbal; 'zij staan open voor mensen met een beperking'

Studenten organiseren rolstoelbasketbal; 'zij staan open voor mensen met een beperking'Studenten organiseren rolstoelbasketbal; 'zij staan open voor mensen met een beperking'Studenten organiseren rolstoelbasketbal; 'zij staan open voor mensen met een beperking'

(door Mandy Hendriks)

ZWOLLE – Afgelopen maandag organiseerden platform SCHIB en studentenvereniging Gumbo Millennium op hogeschool Windesheim een rolstoelbasketbaltoernooi. "We hebben dit georganiseerd, omdat we een toffe activiteit wilden opzetten met Gumbo", vertelt voorzitter Jan-Bate Bles. "We kwamen met het idee om te rolstoelbasketballen, omdat het sportelement mensen trekt en het leuk is om te doen."

Platform SCHIB (Student, Contact, Hulp en Informatie bij Beperkingen) zet zich binnen Windesheim in voor studeren met een functiebeperking. In 2005 werd het platform opgericht. Momenteel wordt het geleid door voorzitter Jan-Bate Bles, vice-voorzitter Mandy Hendriks, secretaris Lisanne Hekman en penningmeester Nina Harink. Naast praten met en over studenten met een functiebeperking, organiseert het platform regelmatig activiteiten om meer bewustwording te creëren.

"Ervaren is de beste manieren om je bewust te worden", vertelt CALO-studente Kirsten. "Het was erg leuk om te helpen en het was een leuke groep.” Samen met vriendin Maaike hield zij de tijd en standen bij. Gumbo ging er met de winst vandoor. Net als eerder dit jaar, toen zij de SCHIB-toegankelijkheidsaward wonnen. "Zij staan open voor mensen met een beperking en worden zich daar ook steeds bewuster van", aldus Jan-Bate Bles.

De winst werd gevierd met een biertje (of andere consumptie) en na een leuke en sportieve middag ging iedereen tevreden naar huis. Spierpijn was een probleem voor de volgende dag.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo