De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Stan Wissink van ZAC naar HTC

Stan Wissink van ZAC naar HTC
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Stan Wissink verkast van ZAC naar HTC omdat hij bij ZAC naar eigen zeggen niet genoeg aan bod komt. "Na vijftien jaar ZAC waar ik alle selectieteams heb doorlopen en mij ontzettend thuis heb gevoeld, moet ik voor mijzelf kiezen om een volgende stap te zetten", zegt Wissink.

Wissink werd al op zestienjarige leeftijd door toenmalig trainer Egbert Kragt bij de eerste selectie van ZAC gehaald, destijds in de tweede klasse. "De afgelopen jaren heb ik regelmatig gescoord en ben onder andere topscorer geworden van de Beltona-competitie en de Zwolse jeugdkampioenschappen", aldus Wissink.

De trainerswissel pakte voor Wissink niet goed uit. "De nieuwe en huidige trainer John Bijen switchte van spelsysteem 4-3-3 naar 4-4-2 en gaf mij weinig speeltijd en vertrouwen. De prestaties bij ZAC zijn na de winterstop echter goed en de trainer zal hoogst waarschijnlijk vasthouden aan zijn keuzes. Dit betekent voor mij dat ik ook volgend seizoen waarschijnlijk niet veel speeltijd krijg." ZAC plaatste zich vorig weekeinde voor de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse dankzij de winst van de derde periode. Deze zaterdag speelt het tegen ASC '62.

"Voor mij is het op dit moment belangrijk dat ik als twintigjarige spits veel speeltijd krijg en wekelijks mijn doelpunten kan maken. Meerdere clubs informeerden bij mij. Zo ook HTC, een club met dezelfde kleuren en veel ambitie. Goede gesprekken met hoofdtrainer Joop van Dijk hebben mij overtuigd dat ik de aankomende jaren daar op mijn plek kan zijn. Ik hoop dan ook een toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de club om boven in de vierde klasse te kunnen eindigen.

Ik sluit echter niet uit dat ik ooit nog weer terugkeer naar ZAC, een fantastische club met hele fijne mensen welke ik dankbaar ben voor de goede opleiding die ik daar heb genoten."