De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

'Stabiel' PEC Zwolle verslaat ook Heracles Almelo

'Stabiel' PEC Zwolle verslaat ook Heracles Almelo
John Stegeman
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

Na AZ heeft PEC Zwolle in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook Heracles Almelo met 0-1 verslagen. Trainer John Stegeman zag een stabiel PEC in het Erva Asito stadion, waar toeschouwers moesten reserveren en een gezondheidscheck moesten doen om naar binnen te mogen.

Onder zware omstandigheden vanwege de hitte speelde PEC bij vlagen zeer aardig, maar wat Stegeman vooral kon bekoren was de defensieve stabiliteit. “Ik heb in fases goed kunnen zien waar we mee bezig zijn. We hebben weinig weggegeven, twee, drie kansen. Ik vond wel dat we zelf nog wat meer vooruit hadden kunnen voetballen.”

Sam Kersten maakte vijf minuten voor de pauze het enige doelpunt van de wedstrijd. Uit een vrije trap van Dean Huiberts frommelde Kersten de bal bij de tweede paal over de doellijn. Na twee kansen voor Heracles met goede reddingen van doelman Xavier Mous aan het begin van de tweede helft, controleerde PEC in het restant van de partij.

“Het was niet goed genoeg naar competitiemaatstaven, maar ik denk dat we een degelijke wedstrijd hebben gespeeld waarin we bepaalde vastigheden hebben kunnen terugzien. En ik ben heel blij dat we geen doelpunten hebben tegen gekregen want dat is toch iets waar we veel over hebben gesproken met elkaar”, aldus Stegeman.

Energie

Na het 2-0 verlies tegen Cambuur Leeuwarden heeft PEC nu voor de tweede keer op rij met 1-0 gewonnen. “Als je elke keer verliest is de teneur negatief en dat is lastig", herinnert Stegeman zich de moeizame start van vorig jaar. "Als je wint, krijg je andere energie. Zonder er heel veel gevolgen aan te verbinden ben ik blij dat we een stabiele prestatie hebben geleverd.”

Linksback

Stegeman is nog op zoek naar een linksback die als stand-in voor Kenneth Paal kan fungeren. Anthony Dekono speelde op die positie tegen Heracles. “Ik vind dat daar nog iemand moet bijkomen die er gelijk kan staan. Daar is Anthony nog niet helemaal klaar voor, dus vandaar dat we in de zoektocht ook bij Michael Maria waren uitgekomen. Maar die is geblesseerd afgevallen, dus we blijven rondkijken. Voor de rest heb ik nog niet heel concreet in mijn hoofd voor welke positie we nog spelers nodig hebben. Je kunt ook nog te maken krijgen met spelers die weggaan.”