De Swollenaer

Maandag, 25 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Squashtalent Van der Vegt: 'Toch mooi om als zestienjarige derde te worden'

Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Als zestienjarige zet Henrico van der Vegt dit jaar stevige stappen bij de volwassenen in de Nederlandse squashwereld. Afgelopen weekeinde werd hij derde op de clubkampioenschappen van Squash Zwolle.

In de halve finales moest hij met 3-0 zijn meerdere erkennen in clubkampioen Jeroen van Vilsteren. "Maar ik zat er elke set dichtbij. Een paar weken daarvoor ging ik nog kansloos eraf tegen hem. Hij is nog net iets slimmer, maar volgend jaar is hij voor mij", zegt Van der Vegt strijdlustig. In de strijd om plaats drie klopte hij vervolgens Stefan Padt met 3-0. "Het is een troostprijs, maar toch mooi om als zestienjarige derde te worden bij de senioren."

Van der Vegt boekte in februari al een geweldig succes door Nederlands kampioen te worden in de B-categorie bij de senioren. En in maart werd hij tweede op het Nederlands kampioenschap -17 jaar. Door die prestatie werd hij geselecteerd voor het Nederlands team dat in mei in Praag meedoet aan de EK -17 jaar.

De zoon van oud-voetballer Iwan van der Vegt hoopt zijn geld te kunnen gaan verdienen met squash. Hij heeft er veel voor over om prof te worden. Lees binnenkort in de Swollenaer een uitgebreid interview met Henrico van der Vegt.