De Swollenaer

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Sportvelden Oosterenk worden vervangen: PEC Zwolle weer op natuurgras

Sportvelden Oosterenk worden vervangen: PEC Zwolle weer op natuurgras
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – De velden op sportpark Oosterenk worden momenteel vervangen. Daarmee gaat onder meer een lang gekoesterde wens van PEC Zwolle in vervulling nu het kunstgras van het stadionveld wordt vervangen door natuurgras.

Gevolg hiervan is dat de club samen met de gemeente moest zoeken naar velden voor jaarrond trainingen en wedstrijdactiviteiten, omdat natuurgras minder intensief bespeeld kan worden dan kunstgras. Jeroen van Leeuwen van PEC Zwolle: “Wij zijn uiteraard erg blij met deze ontwikkeling. Enerzijds de overstap naar natuurgras in het stadion en anderzijds het realiseren van twee trainingsvelden is een grote stap in de verdere professionalisering van de club. Het is een proces geweest van de lange adem, waarbij wij samen met de gemeente en Be Quick’28 tot een mooie samenwerking zijn gekomen. Wij kijken er naar uit om de samenwerking met Be Quick’28 te intensiveren.”

Medegebruik

In samenwerking met Be Quick’28 is een plan uitgewerkt gebaseerd op medegebruik van de velden. Deze oplossing kan snel en binnen het gemeentelijk budget voor vervanging en onderhoud worden gerealiseerd. Be Quick’28 houdt daarbij voldoende capaciteit voor de eigen activiteiten. Alex van de Vosse van Be Quick’28: “Als Be Quick zijn wij blij met deze oplossing. Als je naar de bezetting van ons sportpark kijkt, dan liggen de velden er een groot deel van de tijd verlaten bij. Met dit plan wordt efficiënter gebruik gemaakt van het sportpark. Bovendien zorgt de aanwezigheid van PEC voor meer reuring. Het zal de band die er bestaat tussen ons als buren alleen maar versterken.”

Toplaag

Ook de Thorbecke Scholengemeenschap is heel tevreden dat zij de lessen en activiteiten op het sportpark kunnen blijven doen. Voordat de velden bespeeld kunnen worden, is er volgens de gemeente nog wel werk te verzetten. “Dit gebeurt op een circulaire en duurzame manier. Zo wordt de toplaag van kunstgrasveld 6 vervangen door het kunstgras afkomstig van het stadionveld van PEC. Andere velden worden gerenoveerd of hergebruikt of er wordt nieuw (kunst)gras aangebracht. De planning hiervoor wordt nog gemaakt.”

De vervanging van de velden op sportpark Oosterenk past in het vervangingsschema van de kunstgrasvelden in Zwolle, meldt de gemeente. De vervanging van velden bij andere verenigingen wordt volgens planning uitgevoerd.