De Swollenaer

Maandag, 21 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Sparta wint korfbalkraker en grijpt koppositie

Sparta wint korfbalkraker en grijpt koppositie
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – De korfballers van Sparta zijn de nieuwe koploper in de overgangsklasse A na een zinderende overwinning in de topper tegen Heerenveen (28-29).

Sparta scheerde langs de rand van de afgrond, maar vond toch nog ergens de wilskracht om een achterstand van vier punten goed te maken in een zinderend korfbalspektakel. De Zwolse korfballers lagen in pole-position gedurende de hele eerste helft, maar zagen in de tweede helft een voorsprong van vier punten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Twaalf minuten voor tijd wisselden bij Heerenveen twee heren van vak en daarna pakten de Friezen zelfs een voorsprong van vier punten.

“Twee en halve minuut voor tijd stonden we nog drie achter”, zegt Henco Pullen. “En een minuut voor tijd nog één”, vertelt de trainer in de auto op de weg terug naar Zwolle. “Jeroen (Hukema, MdR) scoorde daarna een doorloopbal. Zij spelen een aanval, wij onderscheppen. Toen was er nog zo'n 35 seconden. In het andere vak speelden wij het toen zoals we hadden afgesproken met de dames in de punt. Rowie (Soldaat, MdR) gooide de bal erin twaalf seconden voor het eind. Toen kregen zij nog een aanval en Jeroen onderschepte hem daar weer.”

Een geweldige ontlading volgde nadat duidelijk was dat Sparta voor de tweede keer dit seizoen van de Friese titelfavoriet ging winnen. Door de zege was Sparta eventjes de nieuwe koploper. Een dag later won OWK die andere topper van NIC en nam OWK de koppositie weer over. Het heeft een iets beter doelsaldo dan Sparta, dat in komende weken OWK en NIC treft.