De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Sparta weet nu ook wat er gevraagd wordt in de hoofdklasse

Sparta weet nu ook wat er gevraagd wordt in de hoofdklasse
Foto: Hans de Lange
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Net als bij het debuut in de overgangsklasse, twee jaren geleden, moest Sparta wennen aan een hoger niveau en net als twee jaren geleden blijken de Zwolse korfballers snelle leerlingen. De eerste overwinning in de hoofdklasse is een feit.

Na drie dikke nederlagen, tegen ploegen die nu de top drie vormen, kon Sparta juichen in Wageningen en dat werd na de 24-26 zege dan ook overtuigend gedaan. "De opluchting en blijdschap waren heel groot bij de spelers. En ook bij ons als staf", zei Pullen, die zijn ploeg in alle aspecten beter voor de dag zag komen dan in voorgaande duels. "Eigenlijk was iedereen goed en dat hebben we ook nodig om op dit niveau een resultaat te halen", zag Pullen, die zelf de vergelijking met twee jaren geleden maakte. Ook toen (in de overgangsklasse) moest Sparta wennen aan een hoger niveau en werd er vooral op mentaal en fysiek aspect veel meer gevraagd.

De Spartanen lieten zaterdag zien dat ze nu ook in de hoofdklasse (het tweede nationale niveau) weten wat er gevraagd wordt. Even ging het mis en prompt snoepte Wageningen een groot deel van de achterstand van zes punten af. De thuisploeg kwam terug tot één punt verschil voordat Sparta zich herpakte. "Gelukkig konden we bijschakelen en kwamen we zelf ook weer aan het scoren", aldus Pullen.