<< Ga terug

Sparta veel te sterk voor titelconcurrent in overgangsklasse


ZWOLLE - Met een geweldige overwinning (26-18) op directe concurrent OWK heeft Sparta zich opgeworpen als dé titelkandidaat in de overgangsklasse A.

Sparta wist zich bijna een jaar geleden pas voor het eerst te handhaven op dit derde nationale niveau en is nu, met nog vijf duels te gaan, koploper in de overgangsklasse en de favoriet voor promotie naar de hoofdklasse. In twee weken tijd klopte het directe concurrenten Heerenveen en OWK en over drie weken, na de voorjaarsvakantie, wacht NIC, de derde concurrent.

In de Calohal van Windesheim was Sparta vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. Tegen het fysieke spel van OWK, dat Sparta in de uitwedstrijd de kop kostte, was het nu beter opgewassen. Wat ook erg meehielp was dat de scheidsrechter er bovenop zat en OWK vaak terugfloot. "Hij lag in ons straatje, zonder partijdig te zijn. Het was bepalend dat de scheids optrad tegen dat fysieke spel. Daardoor konden wij ook de focus op het korfbal leggen in plaats van op heel blijven", zag trainer Henco Pullen.

Sparta liep vanaf 3-3 langzaam maar zeker weg bij de bezoekers. Tot 7-5 bleven die nog redelijk bij, maar daarna vielen de schoten van Sparta als rijpe appeltjes van de boom. Onder meer door een aantal uitstekende scores van Henri Kikkert stond het 13-7 bij rust en in de tweede helft kwam Sparta niet in de problemen. Pas toen de voorsprong was uitgebreid tot elf punten (22-11) knokte OWK zich iets terug, maar spannend werd het niet meer.

"We moeten niks, maar als je de kans krijgt om naar de hoofdklasse te gaan, dan moet je die pakken", aldus Pullen, die geen last heeft van druk. "Druk is mooi. Dan kun je laten zien wat je waard bent."Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo