<< Ga terug

Sparta knokt zich naar winst bij start veldseizoen

Sparta knokt zich naar winst bij start veldseizoenSparta knokt zich naar winst bij start veldseizoen

ZWOLLE - Het moest uit de tenen komen, maar Sparta heeft de eerste wedstrijd van het veldseizoen gewonnen. Na een stroeve start won de Zwolse ploeg op het eigen veld in Stadshagen met 21-20 van Nic.

De Groningers, net als Sparta een titelkandidaat in de overgangsklasse A, schoten uit de startblokken en die felle start leverde de bezoekers een marge van vier punten op. Vanaf 2-6 knokte Sparta zich terug in de wedstrijd om met een stand van 10-10 te gaan rusten. Jeroen Hukema was vanaf het eerste fluitsignaal op dreef, maar gelukkig voor Sparta stonden er gaandeweg de partij meer spelers op die een bal in de korf gooiden. Kaj Raterman, die op vijf treffers eindigde, maakte halverwege de eerste helft zijn eerste voor Sparta en bepaalde met een mooie afstandsworp de ruststand op 10-10.

Raterman maakte deze zomer de overstap van Korfballeagueclub DOS '46, waar hij in het tweede speelde, naar de Hanzestad. Hij bewees gelijk een toegevoegde waarde te zijn voor Sparta, dat afscheid heeft moeten nemen van Dion Westening en Linda Elgersma.

In de tweede helft verdedigde Sparta scherper en ontspon zich een heerlijk gevecht dat de Zwolse ploeg in een vroegtijdig stadium leek te beslissen. De thuisploeg slaagde er een paar keer niet in om het gat naar vier te brengen, waardoor Nic een sprankje hoop bleef houden. Die hoop leefde helemaal op toen het van 20-17 naar 20-19 ging. Met een fraai schot van afstand bracht Raterman Sparta in veilige haven (21-19). Na de 21-20 van Nic klonk het verlossende fluitsignaal.

Hoofdklasse

Sparta greep voor de zomer naast de titel in de overgangsklasse op het veld. In de zaal schreef het historie door kampioen te worden en daarmee voor het eerst te promoveren naar de hoofdklasse. Het huidige veldseizoen staat in het teken van het zaalseizoen in de hoofdklasse. "We spelen elke wedstrijd om te winnen, maar we willen ons vooral verbeteren. We willen elke wedstrijd iets leren", zegt trainer Henco Pullen, die het lastig vindt om iets te zeggen over de kansen op het veld. "We kunnen kampioen worden, maar omdat de competitie geknipt is, vind ik dat moeilijk. De verwachting is dat na het zaalseizoen de energie wel een beetje op is bij ons."Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo