De Swollenaer

Maandag, 21 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Sparta kansloos in seizoensopener overgangsklasse

Sparta kansloos in seizoensopener overgangsklasseSparta kansloos in seizoensopener overgangsklasse
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - De korfballers van Sparta zijn hard onderuit gegaan bij hun terugkeer in de overgangsklasse op het veld. Heerenveen was twee maten te groot: 14-24.

Het was even wennen voor een hernieuwd Sparta, dat met Henry Kikkert en Jesper Wallinga twee nieuwe, onervaren heren op het veld had staan in Stadshagen. Omdat Dion Westening bij de bruiloft van assistent-trainer Kars Menkveld was, miste Sparta ten opzichte van vorig seizoen twee ijzersterke heren. Clubicoon Rene Compayen is immers gestopt, evenals Maarten Schelling, een andere oudgediende.

Sparta hield in de eerste helft de schade beperkt, ondanks dat het zelf aardig wat kansen miste. In de laatste drie minuten ging het echter mis. Van 4-7 werd het 5-12, waardoor Sparta met een schier onoverbrugbare achterstand de kleedkamer opzocht.

Na de pauze liep de teller van Heerenveen door, naar 5-17. Sparta krabbelde in de slotfase iets terug, tot 14-24.

"Dit viel wel tegen", zegt trainer Henco Pullen na het pak slaag. "We hebben matig verdedigd en dat werd goed afgestraft. We konden niet ons eigen spel spelen en het lukte niet om er doorheen te korfballen. We hebben in de eerste helft nog wel aardig wat kansen gecreëerd, maar de afronding is het probleem."