<< Ga terug

Sparta kan niet stunten in aanloop naar degradatiekraker

Sparta kan niet stunten in aanloop naar degradatiekrakerSparta kan niet stunten in aanloop naar degradatiekrakerSparta kan niet stunten in aanloop naar degradatiekraker

ZWOLLE - De korfballers van Sparta zijn er niet in geslaagd twee bonuspunten te pakken in de strijd om handhaving in de hoofdklasse.Dalto was in Zwolle met 17-20 te sterk.

De ploeg van trainer Henco Pullen speelde zaterdag in eigen huis tegen het hoger aangeslagen Dalto. In een boeiende eerste helft boden de Zwollenaren lang goed partij tegen de koploper. Door dynamisch aanvalsspel afgewisseld met hoge verdedigende druk werd het de ploeg uit Driebergen lastig gemaakt. Sparta pakt zelfs meerdere keren brutaal de leiding.

Het waren echter de gasten die met een voorsprong van twee de rust in gingen (10-12). Na de hervatting kwam Dalto sterker uit de kleedkamer en speelden ze zich snel in veilige haven. De Zwollenaren leefden vlak voor tijd nog een keer op, maar misten de aanvallende slagkracht om zichzelf echt weer terug in de wedstrijd te knokken.

Volgende week reist Sparta af naar Barneveld voor de kraker tegen mede-promovendus ODIK. Het verschil op de ranglijst is slecht twee punten in het voordeel van de Zwolse formatie. Winst is dus cruciaal voor Sparta om zichzelf ademruimte te verschaffen in de degradatiestrijd. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 8 februari om 19:00 uur tegen Oost-Arnhem.

Doelpunten Sparta Zwolle: Pim Steenbergen (6), Jeroen Hukema (5), Kaj Raterman (2), Iris de Jong (2), Anique Steenbergen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo