De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Sparta en Pullen gaan vijfde seizoen in, Steenbergen en Steenbergen stoppen

Sparta en Pullen gaan vijfde seizoen in, Steenbergen en Steenbergen stoppen
Henco Pullen volgt de wedstrijd aandachtig in de CALO-hal, de thuishaven van Sparta.
Foto: Mark de Rooij
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Henco Pullen heeft zijn contract bij korfbalcub Sparta met een jaar verlengd. De club die zich afgelopen weekeinde verzekerde van nog een seizoen in de hoofdklasse neemt wel afscheid van de belangrijke spelers Pim Steenbergen en Anique Steenbergen.

Al sinds december was de club in gesprek met de 36-jarige korfbaltrainer die na de zomer zijn vijfde seizoen bij Sparta ingaat. “Sparta investeert ook komend jaar weer in de club. Waar dit jaar er veel energie naar het eerste team ging, wil de club nu breder de organisatie verbeteren. Daar ziet men ook een rol voor mij in en dat is wat ik graag wil.”

De spelersgroep kent mutaties, zo stoppen Anique en Pim Steenbergen (geen familie) en ook in het tweede team zijn er spelers die stoppen. Toch ziet de club dat dit opgevangen kan worden. Er is potentieel binnen Sparta en daarnaast is de scouting goed ingezet en is er contact met verschillende spelers. Remco Jacobs, namens de club belast met de selectie: “we kunnen nu we op hoofdklasse niveau blijven spelen, de spelers ook iets bieden. Naast een prachtig niveau hebben we inmiddels ook de faciliteiten op orde en gaan we komend jaar nog meer begeleiden op persoonlijk niveau.”

De trainers van het tweede team, Leon Dikken en Henk-Jan van de Wetering, stoppen ook in de zomer. "Na twee jaren is het tijd dat we het stokje overgeven en dat het team andere impulsen krijgt. Naar alle waarschijnlijkheid promoveren we en dan is er goede aansluiting bij het eerste team. Voor de club is het van belang dat er een opleidingsplan komt. Vanaf de junioren is de overstap namelijk moeilijker omdat de selectie op hoog niveau speelt", aldus Van de Wetering.

Verzorger Kars Menkveld blijft en gaat zich meer inzetten voor een programma op fysiek gebied. Iedere korfballer krijgt een individueel programma. “Dit jaar was het vooral wennen aan het niveau van de hoofdklasse. We hebben op Lisa Kouwenberg na geen andere blessures gehad, dat hadden we voor op onze concurrenten. Komend seizoen gaan we door met wat al goed ging en een stap maken op persoonlijk vlak wat uiteindelijk moet leiden tot het definitief behoren tot de 25 beste korfbalclubs van Nederland.”

Aanstaande zaterdag speelt Sparta Zwolle haar laatste wedstrijd in de zaalcompetitie tegen SCO in Wolvega. Medio april wordt de veldcompetitie hervat. Daar heeft men de kampioenskansen niet meer in eigen hand.