De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Sparta doet goede zaken bij hervatting veldcompetitie

Sparta doet goede zaken bij hervatting veldcompetitie
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – Met een overwinning op KV DOS Kampen Veltman en een nederlaag van titelconcurrent De Hoeve beleefden de korfballers van Sparta een uitstekend weekeinde bij de zonovergoten hervatting van de veldcompetitie.

Op het eigen veld in Stadshagen won Sparta de IJsselderby met 21-15. Henri Kikkert was topscorer met zes treffers. Door het verlies van De Hoeve gaat Sparta nu met die andere Kamper club, Wit Blauw, aan de leiding. In de volgende wedstrijd, die pas op 11 mei is, staan de koplopers in Kampen tegenover elkaar.

De indeling voor het eerste seizoen ooit in de hoofdklasse is bekend. Na het historische kampioenschap in de zaal heeft Sparta verre reizen naar Eindhoven (DSC) en Dordrecht (Deetos Snel) voor de boeg. Overige tegenstanders zijn Wageningen, Oost-Arnhem, ODIK (Barneveld), SCO (Wolvega) en DALTO (Driebergen-Rijssen).

Geen stunt Oranje Zwart

Oranje Zwart heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in Nunspeet. Nummer twee Hellas '63 was met 19-14 te sterk voor de Zwolse hekkensluiter van 2C. In de komende twee (thuis)wedstrijden, op 11 mei tegen Emmeloord en op 18 mei tegen Harich, kan OZ goede zaken doen tegen directe concurrenten in de strijd tegen degradatie.