De Swollenaer

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Snelle tijden Zwolse Deltasteur-zwemmers

Snelle tijden Zwolse Deltasteur-zwemmers
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Net als vier weken geleden zwom de ploeg van Deltasteur in het eigen bad tijdens de derde ronde van de landelijke competitie in de hoofdklasse. De Zwolse zwemers Quinn Heederik en Kylian Heederik zwommen een dik pr op respectievelijk de 400 meter wisselslag en de 100 meter borstcrawl.

Zware nummers als de 400 meter wisselslag, 200m vlinderslag en 200m schoolslag stonden op het programma. Op deze nummers werden belangrijke punten binnengesleept door de Deltasteur-zwemmers en overall kwamen er verrassende en snelle tijden op de klokken.

De competitiewedstrijd werd traditiegetrouw geopend met estafettes. De opening werd meteen vuurwerk. De Zwolse Matthew Critchell dook onder de befaamde minuutgrens op de 100m borstcrawl. Met 59.88 (pr was 1.01.16) gaf hij zijn drie clubgenoten een voorsprong die alleen maar groter werd. Robert Dragt (57.17), Christian van der Werf (1.01.42) en Kylian Heederik (55.20) complementeerden het team op de 4x100m borstcrawl en zwommen ver weg bij concurrenten Dedemsvaart en DWK uit Barneveld.

Thijs ten Koppel verbeterde zich het meest op de 100m rugcrawl met 1.07.87 (-3.8 seconden). Een categorie ouder stond de 400m wisselslag op het programma. Met name Quinn Heederik excelleerde op deze afstand met een flink pr: 5.06.18 (-6 seconden). Zijn broer Kylian ging op de 100m borstcrawl met 55.81 ver onder zijn pr (-1.4).

Bij de meisjes Jeugd werden alle starts omgezet in een nieuw pr. Milou ten Koppel zwom op de 100m borstcrawl en 400m wisselslag sneller dan ooit. De tijd van Milou op de 400m wisselslag (5.18.14) betekende ook dat het clubrecord nu op haar naam staat. In december verbeterde Milou zich op het NK voor Jeugd en Junioren tot 5.21.98 en nu gingen er alweer bijna vier seconden vanaf.

Bij het slot van de wedstrijd kwamen de 4x100m borstcrawl ploegen bij de heren aan de start. De heren, waaronder Kylian, moesten zich helaas de meerdere erkennen in de concurrenten maar zwommen voor wat ze waard waren; elke seconde telt immers in de puntentelling.

In ronde drie heeft het team vijf ploegen achter zich gelaten en klimt daarmee een plek in de ranglijst. Voorafgaand aan het seizoen en na ronde één was niet de verwachting dat Deltasteur mee kon draaien in de Hoofdklasse. Met een uitstekende score in ronde drie laat Deltasteur echter zien dit jaar thuis te horen op het hoogste niveau. In maart volgt de laatste ronde in de competitie. In Barneveld treedt Deltasteur weer aan tegen DWK en Dedemsvaart.