De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Salverda Trofee: Kwartet op 7 goals

Salverda Trofee: Kwartet op 7 goals
ZAC'er Lex Heimerikx scoort makkelijk dit seizoen
Foto: Pedro Sluiter (archief)
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – Vier spelers hebben dit seizoen zeven keer gescoord, maar omdat SVI-spits Youp Kok van dit kwartet het hoogste speelt is hij op dit moment koploper in de Salverda Trofee.

Lex Heimerikx en Joey Platenkamp scoorden respectievelijk twee en één keer in de derby VSW-ZAC (1-5) en komen daarmee op zeven. EX-ZAC'er Stan Wissink stond al op zeven, maar omdat die zijn treffers nu in de vierde klasse voor HTC maakt heeft hij ook Angelo Kisjes van SV Zwolle (vijf goals) nog voor zich. Heimerikx is een opvallende speler in dit rijtje omdat hij niet een echte spits is, maar een aanvallende middenvelder.

Minste tegengoals

ZAC kreeg er dus één om de oren tegen VSW, maar blijft bovenaan staan in het klassement voor teams met de minste tegengoals. De treffer van Platenkamp was pas de vijfde tegentreffer van ZAC in de competitie. WVF volgt met zes tegengoals. Vier daarvan incasseerde het twee weken geleden in de wedstrijd tegen koploper DOS Kampen.