De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Ron Jans in beeld bij FC Twente

Ron Jans in beeld bij FC Twente
Ron Jans bij uitreiking Zwolse erepenning in 2017.
Foto: Frank van Hienen
Redactie: Mark de Rooij

BETAALD VOETBAL

Ron Jans is een van de kandidaten om de nieuwe hoofdtrainer te worden van FC Twente. Dat weten Veronica Inside en De Telegraaf te melden. Jans ontkende de interesse niet. De 61-jarige Zwollenaar wil graag weer een club trainen na zijn ontslag bij FC Cincinnati.

Jans werd door de club uit de Major League Soccer (MLS) op straat gezet na beschuldigingen van racisme en keerde verontwaardigd en teleurgesteld terug naar Nederland. Vrijdag was hij nog bij PEC Zwolle om de 110de verjaardag van de club uit zijn geboortestad te vieren. De oud-trainer en oud-speler van PEC Zwolle is nu dus in beeld bij FC Twente, dat met Jan Streuer net een nieuwe technisch directeur heeft aangesteld en nu op zoek is naar een nieuwe trainer.

Het is de vraag of Jans genoeg mogelijkheden ziet bij de Tukkers, waar de selectie voor volgend seizoen nog vorm moet krijgen. FC Twente zou de vierde eredivisieclub worden van Jans, die eerder aan het roer stond bij FC Groningen, SC Heerenveen en PEC Zwolle.