De Swollenaer

Zaterdag, 15 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Revaliderende Bleeker ziet weer licht aan het einde van de tunnel

Revaliderende Bleeker ziet weer licht aan het einde van de tunnel
Kevin Bleeker, afgelopen seizoen, onderweg naar de basket.
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Mark de Rooij

(door Harry Bouwhuis)

BASKETBAL

Het was stil de afgelopen tijd in het anders zo bedrijvige Theater van de Sport. Maar het begint bij Landstede The Hammers weer flink te kriebelen. Ook bij Kevin Bleeker (27) die na een gecompliceerde knieblessure nog volop revalideert maar wel langzaam weer licht in de tunnel ziet.

Bij de center scheurde in januari in het Europese duel tegen BC Kiev de voorste kruisband van zijn rechterknie af. Na een medisch onderzoek kwam er nog meer aan het licht. Ook zijn buitenste knieband bleek kapot te zijn. “Ik ben 14 februari op Valentijnsdag in Alkmaar, waar ik ook ben opgegroeid, geopereerd. Ik vond gelukkig tijdelijk woonruimte bij mijn ouders. Ik zou later in Physiolab Amsterdam verder revalideren. Daar heeft ook Devon van Oostrum een soortgelijk traject afgelegd. Toen ik op het punt stond om te beginnen sloeg het coronavirus toe. Alles ging op slot. Gelukkig kon ik terug naar Alkmaar waar ze een uitzondering maakten voor patiënten die net waren geopereerd. Daardoor heb ik qua herstel geen extra vertraging opgelopen.”

Bleeker weet dat terugkomen vooral een langdurig proces is. “Het duurt bij mij langer omdat ik ook een nieuwe pees heb gekregen via een donor. Ik ben er de rest van het jaar, nu dus in Amsterdam, nog wel zoet mee, schat ik in.”

Door de pandemie werd de basketbalcompetitie als eerste geannuleerd. ”Ineens stopte alles abrupt. De meest Amerikanen waren heel snel weg terwijl ik in Alkmaar revalideerde. Heel absurd eigenlijk. Je kunt geen afscheid nemen en ziet sommigen misschien nooit weer.” Waar Bleeker nog het meeste moeite mee had de afgelopen maanden was het omdraaien van een denkbeeldige knop. “Vooral als je ook Europees speelt is het reizen, trainen en basketballen. Ineens is dat ritme voorbij en lig je dagen languit op de bank. Ik had er veel problemen mee.”

Europees basketbal

Eerst fit worden, spelen en weer Europa in, het is de ultieme focus voor Bleeker. “Europees spelen is zo’n toegevoegde waarde. Je speelt niet alleen tegen geweldige basketballers maar het reizen en samen optrekken is ook een persoonlijke verrijking. Ik hoop vurig dat er een budget vrijkomt.” Maar prioriteit voor de club is eerst vooral de selectie weer op orde te krijgen. Met Bleeker, Dahlman, De Pagter, Schilder, Van Schaik en Oude Aarninkhof zijn er nog maar zes spelers vastgelegd. “Ik hoop vooral ook dat de broers Van Oostrum en Kherrazi blijven.”

Big Shots

De komende tijd is er voor Bleeker de welkome afwisseling van de Big Shots Camps die definitief doorgaan. “Deze week beginnen we met de eendaagse kampen voor de mini’s en daarna is de oudere jeugd in Zwolle aan de beurt in het Landstede Sportcentrum. Haha, nee ik zal zelf geen trainingen geven maar neem met alle plezier de rol van manager op me.”