De Swollenaer

Zondag, 9 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Relaxfauteuils geven verlichting op Hospice Lotus

Relaxfauteuils geven verlichting op Hospice Lotus
Ingezonden door: Ingrid ten Hove

Zwolle – op maandag 10 februari ontving Hospice Lotus vier relax fauteuils uit handen van de Rotary Zwolle. Een prachtig geschenk waar de gasten, die in de laatste fase van hun leven zijn, dankbaar gebruik van zullen maken.

Blij en dankbaar

Direct na bezorging van de stoelen, nam een gast al met haar breiwerk plaats in de fauteuil. “Nu hoef ik niet terug naar mijn kamer als ik moe word”, zei ze blij. Ook de medewerkers en vrijwilligers zijn opgetogen over de nieuwe aanwinsten. Alie Frelink, verpleegkundige: “Voor onze gasten is comfort erg belangrijk. In een gewone stoel is het vaak lastig een prettige houding te vinden. Ook voor familie die in de laatste dagen waken bij hun naaste, is een comfortabele stoel heel fijn.”

Een gift als nalatenschap

Ook voor de Rotary is deze gift een bijzonder gebaar. Herman Dijk, gewaardeerd lid van de Rotary, is enige tijd geleden overleden. Hij stelde de opbrengst van zijn boot beschikbaar voor een doel dat bij hem zou passen. Aangezien zijn secretaresse tijdens haar laatste levensfase in Hospice Lotus woonde, was de bestemming snel gevonden. Met warme woorden en een groot genoegen kwamen zij 10 februari officieel de stoelen overhandigen op het hospice. ”Wij hopen dat de stoelen veel comfort en verlichting geven aan de gasten,” sprak Rotary voorzitter Ritze Schoonbeek. Angelique van der Vegt, teamcoördinator: “Wij zijn ontzettend blij met en dankbaar voor deze bijdrage van de Rotary!”

Foto: Dhr. K. Boogerd, mw. A. Frelink, mw. B. Olsman, dhr. P. van der Bijl