De Swollenaer

Donderdag, 9 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Regiorecords en rijke medailleoogst voor zwemmers ZV 44

Regiorecords en rijke medailleoogst voor zwemmers ZV 44Regiorecords en rijke medailleoogst voor zwemmers ZV 44
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Met twee regiorecords, elf gouden, twaalf zilveren en twaalf bronzen medailles zijn de Regionale Lange Afstandskampioenschappen dit weekend een groot succes geworden voor de zwemmers van ZV 44. Tot vier keer toe wisten de Zwolse zwemmers zelfs het volledige erepodium te bezetten.

Bij de kampioenschappen die verdeeld over twee dagen gehouden werden in het Sportfondsenbad Nijmegen-West stonden de 800 en 1500 meter vrije slag en de 400 meter wisselslag op het programma. Maar liefst 22 zwemmers van ZV 44 hadden zich voor de kampioenschappen weten te plaatsen.
Goud was er voor Lindsey Berghuis, Veerle Riezebos, Roos Arnold, Daniëlle Meinema, Robin van den Berg, Carlein Polinder, Denice Koolman en Sven Klink. Ook Jolijn Liezen, Puk Lubbers, Nora Weerman, Naomi Polinder, Isabelle Meinema, William Kragt, Yoren van Aalst en Boaz Schuurman zwommen één of meerdere keren naar het podium.

Naast het behalen van de titel regiokampioen zwommen Carlein Polinder en Lindsey Berghuis ook nog het regiorecord op de 1500 meter vrije slag in hun leeftijdscategorie aan flarden. Polinder wist in een haarscherpe tijd van 21.06.81 maar liefst één minuut onder het oude record te duiken. Teamgenoot Berghuis zwom met haar tijd van 18.35.24 niet alleen haar eigen oude record voor meisjes van zestien jaar uit de boeken, maar pakte meteen ook het record voor meisjes van zeventien jaar.