De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Rampspoed treft Team Buter in Kroatië

Rampspoed treft Team Buter in Kroatië
Foto: Pedro Sluiter (archief)
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Peter Buter van ztc De Pelikaan presteerde zelf uitstekend op de WK Super-Seniors, maar kijkt terug op een week die gekenmerkt werd door tegenslag voor het Nederlandse 80+-team waar hij captain van was.

Vier dagen voor vertrek haakte Buters dubbelpartner Hilbert Emmink af met, naar later bleek, een virusinfectie in de darmen en in Umag werd Jack Leonhart tijdens het treffen met Canada gevloerd door de combinatie warmte en te weinig eten/drinken. Leonhart moest zelfs per brancard van de gravelbaan worden vervoerd.

Buter zelf stond prima te spelen en won al zijn vijf enkelspelen. Het dubbelspel ging drie van de vier keer verloren, waardoor het Nederlandse team geen hoge ogen gooide in de 'Team Championships'. Het eindigde als veertiende, van de vijftien, na een overwinning op Oekraïne op de laatste speeldag.

Aan de 'Individual Championships' kon Buter tot zijn eigen verdriet niet meedoen, naar eigen zeggen vanwege een wijziging bij het inschrijven. "Toen ik me wilde aanmelden bleek de inschrijving al gesloten te zijn en had de loting zelfs al plaats gevonden", baalde Buter, die blij is met zijn persoonlijke prestatie, maar uiteraard niet met die van het team. "Negen wedstrijden in vijf dagen en dat heb ik gelukkig in een goede conditie kunnen doen. Daarover ben ik zeer tevreden. Als teamcaptain keer ik echter zeer onvoldaan terug uit Kroatië."

De ITF Super-Seniors World Team Championships, een jaarlijks terugkerend evenement, werden gehouden van 15 tot en met 21 september in Umag. Super-Seniors is de hoogste leeftijdscategorie in het 35+-tennis, voorheen veteranentennis genoemd. Super-Seniors is voor 65 jaar en ouder. Daaronder zitten Seniors (50-65 jaar) en Young Seniors (35-50 jaar).