De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Punt in slotseconde voor vrouwen Swol 1894

Punt in slotseconde voor vrouwen Swol 1894
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Promotie naar de eredivisie is bijna halverwege de promotiepoule nog steeds binnen handbereik voor de waterpolovrouwen van Swol 1894.

Zaterdag sleepte de ploeg van trainer/speler Mieke van der Sloot tegen MNC Dordrecht een punt uit het vuur in zwembad De Vrolijkheid. Mede door vier treffers van Ilze Glazenburg werd het 6-6. Glazenburg maakte anderhalve minuut voor tijd de 5-6 uit een strafworp en na een Zwolse time-out gooide ze met nog een seconde op de klok de gelijkmaker binnen vanaf buiten de vijf meter. Een enorme ontlading volgde.

Swol heeft een druk programma waarbij het deze week twee keer speelt. Donderdag in eigen huis tegen Het Y en zaterdag uit tegen MNC Dordrecht. Swol staat vierde met nog acht van de veertien wedstrijden op het programma. De top drie heeft het recht op promotie naar de eredivisie.

Dertig doelpunten
De mannen van Swol kwamen net tekort tegen De Mors. In het doelpuntrijke duel (16-14) stonden ze geen enkel moment op voorsprong. De Mors staat een plaats lager dan Swol, de nummer vier in de tweede klasse B. Swol ziet de titelkansen langzaam maar zeker vervagen. Met nog zeven te duels te gaan bedraagt de achterstand op koploper Livo negen punten.