De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Programma bekervoetbal: vier Zwolse clubs in actie

Programma bekervoetbal: vier Zwolse clubs in actie
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - De vier Zwolse clubs nog actief in het oostelijke districtsbekertoernooi komen dinsdag 27 november in actie in de tweede knockout-fase. ZAC, WVF, Berkum en SV Zwolle strijden voor een plaats bij de laatste 32. Voor Berkum en SV Zwolle wacht er bij winst nog een tussenronde.

De wedstrijden ZAC-WHC (20.00 uur), Nunspeet-WVF (20.15 uur), Oene-Berkum (20.15 uur) en Epe-SV Zwolle (20.00 uur) staan voor dinsdagavond op het programma. SV Zwolle speelt dan voor de tweede keer in korte tijd tegen Epe, een klassegenoot in 3B. Op 7 oktober van dit jaar won Epe in competitieverband met 0-1 in Zwolle. Hoofdklasser Berkum is gewaarschuwd aangezien Oene in de vorige ronde eersteklasser Heino uitschakelde (na strafschoppen). Aan de andere kant verloor Oene vorige week zaterdag met 4-1 van ZAC in een wedstrijd die ZAC de periodetitel opleverde in 3C.
Nunspeet-WVF is voor Nunspeet-trainer Freddy Smit een weerzien met WVF, waar hij drie jaar werkzaaam was. ZAC treft in WHC de hekkensluiter van de zaterdaghoofdklasse B.

Een plaats bij de laatste 32 staat op het spel, maar sommige ploegen dienen daarvoor een extra wedstrijd af te werken. Twee Zwolse ploegen (Berkum en SV Zwolle) zijn veroordeeld tot de tussenronde, 18 tot en met 23 december. Die tussenronde levert voor Zwolle-trainer Joshua Nijlant mogelijk een interessant weerzien op met zijn oude ploeg USV, waar hij vijf jaar actief was als hoofdtrainer. USV speelt in de tweede ronde tegen Dalfsen. Berkum treft bij winst WSV of SCD '83.

Beker vrouwen
De vrouwenelftallen komen over een maand pas weer in actie in bekerverband. Berkum ontvangt DTS 2 op zaterdag 15 december en het tweede van Be Quick gaat een week later op bezoek bij GVV Eilermark.