<< Ga terug

Primeur voor stepper Machiel Steenbergen in Tsjechië

Primeur voor stepper Machiel Steenbergen in TsjechiëPrimeur voor stepper Machiel Steenbergen in Tsjechië

ZWOLLE - Stepper Machiel Steenbergen heeft in het Tsjechische Račice voor het eerst een internationale wedstrijd bij de senioren gewonnen.

Steenbergen en Jeroen Houde vertegenwoordigden stepteam Zwolle in het grote -voornamelijk Tsjechische- deelnemersveld tegen 96 concurrenten. Vaak zijn stepwedstrijden in Tsjechië door bergen en dalen. Ditmaal liep het parcours rond de roeibaan in Račice, net boven Praag. Het volledig vlakke parcours was zeer geschikt voor beide rijders, die hierdoor optimaal konden presteren.

Op zaterdag werd een criterium van 12 kilometer verreden. Op het snelle parcours lag het tempo in de kopgroep hoog. Halverwege moest Houde de kopgroep laten gaan, maar hij wist toch op een 24ste plaats te eindigen. Steenbergen wist echter het tempo goed te volgen en verraste vriend en vijand in de sprint. Hierdoor pakte hij zijn eerste zege in een Europese wedstrijd bij de senioren.

Zondag stond er een lange afstand van 45 kilometer op het programma. Jeroen Houde besloot niet gelijk met de kopgroep mee te gaan en zich in een tweede groep te plaatsen. Een keuze die zich uitbetaalde met een knappe 16e plek. Machiel Steenbergen werd na zijn prestatie van zaterdag onder druk gezet door een grote groep Tsjechische favorieten, met onder andere de regerend wereldkampioen. Na meerdere aanvallen te hebben gepareerd maakte Machiel het spectaculair af met een sprint naar zijn tweede winst van het weekend. De 23-jarige rijder van stepteam Zwolle lijkt klaar te zijn voor de Europese kampioenschappen, die van 18-20 augustus in Oostenrijk plaats vinden.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo