De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Perfecte afsluiting jubileumjaar Zwolsche Boys

Perfecte afsluiting jubileumjaar Zwolsche Boys
Aanvoerder Roy Super in het jubileumshirt
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Het waren de Zwolsche Boys die de maat aangaven bij het jubileumfeest in de kantine van Hattem na afloop van de laatste wedstrijd voor de winterstop. De afsluiting van het jubileumjaar kon niet mooier voor de groenwitten, die met 1-5 wonnen en rivaal ZAC zagen verliezen.

Met slechts een puntje minder dan ZAC, zei het met een wedstrijd meer, gaat Zwolsche Boys met een heel goed gevoel de winterstop in. De 1-5 bij Hattem was een mooi voorbeeld van de voetballende groei die de ploeg dit seizoen heeft gemaakt. Zat er onder trainer Jan Verheijen vaak geen lijn in het spel, sinds de aanstelling van Bart Ester als hoofdtrainer is het voetbal verzorgd en zijn ook de teamafspraken buiten de lijnen aangescherpt.

“De groep heeft zelf ook aangegeven dat het wat meer discipline en structuur wilde. De manier van voetballen, valt tegenstanders ook op. We blijven voetballen! Ook bij een 3-0 stand tegen Rouveen en bij een 1-4 voorsprong in Hattem. Dat is mooi om te zien”, vindt Ester, die spreekt van een geweldige zaterdag. “De dag stond in het teken van de afsluiting van het jubileumjaar (honderd jaar). Er was een bus met zestig supporters meegereisd naar Hattem. Daar was ook een zanger in de kantine. Hattem vierde ook het honderdjarig bestaan. Maar het was daar Zwolsche Boys wat de klok sloeg”, lacht Ester, die niet hoog van de toren gaat blazen. “We hebben totaal geen kampioensaspiraties, we doen het goed als we bij de eerste drie, vier eindigen.”

ZAC verloor met 1-2 van Hatto Heim na een 1-0 ruststand. Omdat de ploeg van trainer John Beijen geen puntverlies wilde lijden ging het na de gelijkmaker van Hatto Heim op jacht naar de 2-1, maar dat kwam de ZAC'ers duur te staan. Balverlies leidde een dodelijke tegenaanval in.