<< Ga terug

PEC Zwolle Vrouwen 'niet goed genoeg' in seizoensopener

PEC Zwolle Vrouwen 'niet goed genoeg' in seizoensopenerPEC Zwolle Vrouwen 'niet goed genoeg' in seizoensopenerPEC Zwolle Vrouwen 'niet goed genoeg' in seizoensopenerPEC Zwolle Vrouwen 'niet goed genoeg' in seizoensopenerPEC Zwolle Vrouwen 'niet goed genoeg' in seizoensopenerPEC Zwolle Vrouwen 'niet goed genoeg' in seizoensopenerPEC Zwolle Vrouwen 'niet goed genoeg' in seizoensopenerPEC Zwolle Vrouwen 'niet goed genoeg' in seizoensopener

ZWOLLE - De vrouwen van PEC Zwolle hebben geen goede indruk gemaakt in de eerste competitiewedstrijd. ADO Den Haag was in het Mac3Park stadion met 2-4 te sterk.

Met aanwinsten Dominique Bruinenberg (middenveld) en Nikita Tromp (spits) in de basis lukte het PEC niet om het gewenste positiespel op de mat te leggen. De ploeg van trainer Joran Pot was te passief in de opbouw en bij tijd en wijle erg slordig.

Balverlies leidde meer dan eens tot gevaarlijke situaties voor het doel van keepster Nienke Olthof, die PEC op de been hield tot de 21ste minuut. Op een moment dat PEC eindelijk eens gevaarlijk dacht te worden, scoorde ADO uit een razendsnelle counter. Luttele seconden na een door jeugdexponent Marushka van Olst versierde vrije trap lag de bal in het PEC-doel. Bruinenberg, die de vrije trap nam, sprintte terug, maar was te laat om de 0-1 te voorkomen. Maartje Looijen rondde heerlijk af met een schot via de onderkant van de lat op aangeven van de voor PEC de hele wedstrijd ongrijpbare Chasity Grant.

De eerste en voor rust enige kans voor PEC kwam na ruim een half uur spelen uit een goede aanval die door Celine Tiemens jammerlijk naast werd geschoten.

ADO kwam ook in de tweede helft sterker dan PEC uit de kleedkamer en verdubbelde in de 53ste minuut de marge. Olthof redde nog op het schot van de razendsnelle Grant, maar was kansloos op de rebound van Looijen.

Veerkracht

PEC richtte zich op en vond al snel de aansluitingstreffer dankzij een eigen doelpunt uit een vrije trap die hard en laag op doel werd geschoten en met een kopbal van Maud Asbroek had het zomaar 2-2 kunnen worden. Omdat ADO inmiddels met tien vrouwen op het veld stond na een tweede gele kaart voor Sharon Kok, groeide de hoop op een resultaat.

Een schitterende vrije trap aan de andere kant van Marisa Olyslagers (69ste minuut) maakte echter een einde aan de Zwolse illusies. Olthof stond iets te ver voor haar doel, maar het schot van zo'n dertig meter zeilde er heerlijk in.

Keepster tast weer mis

Even later was Olthof weer ongelukkig. Na een botsing tussen de te ver uit haar doel gekomen goalie en Moïsa van Koot kon Jaimy Ravensbergen de 1-4 in het lege doel schuiven. Dankzij opnieuw een eigen doelpunt van ADO werd de score in blessuretijd iets draaglijker (2-4).

"Het was niet goed genoeg", was Pot duidelijk. "We willen het spel maken, graag de bal hebben. Maar we waren te passief in het doorschuiven. Je wilt een man meer op het middenveld creëren. Zorgen dat zij een keuze moeten maken, maar we zoeken die situatie te weinig op. Uiteindelijk verlies je wel gewoon op fouten. We geven drie goals weg."

Kampioenspoule

De nieuwe trainer, die assistent was onder zijn voorganger Wim van der Wal, weet dat het dit jaar lastiger wordt om de kampioenspoule te bereiken omdat vier in plaats van vijf ploegen daar aan mee mogen doen. "En ADO is waarschijnlijk één van onze concurrenten, dus dan begin je nu al met een achterstand."Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo