<< Ga terug

PEC Zwolle vrijwel zeker van handhaving na ruime zege op Fortuna Sittard

PEC Zwolle vrijwel zeker van handhaving na ruime zege op Fortuna SittardPEC Zwolle vrijwel zeker van handhaving na ruime zege op Fortuna SittardPEC Zwolle vrijwel zeker van handhaving na ruime zege op Fortuna SittardPEC Zwolle vrijwel zeker van handhaving na ruime zege op Fortuna SittardPEC Zwolle vrijwel zeker van handhaving na ruime zege op Fortuna SittardPEC Zwolle vrijwel zeker van handhaving na ruime zege op Fortuna SittardPEC Zwolle vrijwel zeker van handhaving na ruime zege op Fortuna Sittard

(door Jeroen Kuiper)

ZWOLLE - In en om Zwolle twijfelt niemand meer aan rechtstreekse handhaving na de feestwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Na een rode kaart voor Ninaj moeten de bezoekers uit Sittard een klein uur met een man minder spelen. PEC kan daardoor een 1-0 voorsprong uitbreiden naar 5-0, mede dankzij twee doelpunten van spits Lennart Thy. "We hebben goede zaken gedaan en zijn er bijna."

Thy (27) is geen man van duizend woorden. En een gevreesd en erkend topschutter is de Duitser ook niet. Bij VVV-Venlo kwam hij vorig seizoen tot zeven doelpunten. Toch staat de teller na vier maanden in Zwolse dienst al op vijf treffers. De twee tegen Fortuna Sittard hadden er eigenlijk meer moeten zijn. Twee keer scoort de aanvaller vanuit buitenspelpositie en na rust mist hij nog een kans op twee. "Ik was heel erg boos. Scoor ik, is het buitenspel. Daarom ben ik erg blij dat het mij na rust wel lukte om te scoren. Het hadden er meer kunnen zijn, maar zo vaak scoor ik niet meer dan een doelpunt. Dus ik ben blij", vertelt Thy.

Het verhaal van de Duitser is onderhand wel bekend. Na zijn jaar in Venlo, waarin hij wereldberoemd werd door zijn stamceldonatie aan een zieke met acute leukemie, tekent Thy bij het Turkse BB Erzurumspor. Bij die club is het na twaalf duels en een doelpunt alweer voorbij. Thy laat zijn contract ontbinden, omdat hij er niet kan aarden in het tactisch plan van de trainer. In Jaap Stam en PEC Zwolle vindt hij zijn uitweg.

Met Thy in de spits is PEC de laatste maanden bezig aan een opmars. Van de zestiende plaats in januari naar de elfde plek begin april. Wanneer de Duitser in de punt van de aanval staat, gaat nog lang niet alles perfect. Wel is hij een aanspeelpunt dat in de meeste duels als kapstok voor de ploeg kan fungeren. Met zijn loopvermogen en arbeidsethos is hij bovendien overal en nergens op het veld te vinden.

Tegen Fortuna valt hij vooral op door zijn doelpunten. Bij zijn eerste krijgt hij de bal breed gelegd door Pelle Clement, de 5-0 is na een assist van Vito van Crooij. Thy is blij met zijn teamgenoten, die hem de doelpunten gunnen. "We deden dat heel goed, want het is lastig om tegen tien man te voetballen. Fijn dat ze die ballen op mij speelden."

De 5-0 zege volgt in een week waarin midweeks nog met 4-0 van PSV werd verloren. Dat mag echter de pret niet drukken, PEC heeft maandag een vrije middag. Thy gaat die spenderen in Bremen, bij familie en vrienden. Terugdenkend aan die fijne lente zondag, waarop handhaving vrijwel zeker bewerkstelligd werd.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo