<< Ga terug

PEC Zwolle verliest ook tweede competitiewedstrijd

PEC Zwolle verliest ook tweede competitiewedstrijd

ZWOLLE - PEC Zwolle is de competitie slecht begonnen. Net als in de eerste wedstrijd tegen Willem II verspeelde de ploeg van trainer John Stegeman een voorsprong en verloor het met 3-1.

Het was een wonder dat PEC met een voorsprong aan de thee ging. Utrecht was in de eerste helft veel beter, maar miste kans op kans. Met kunst- en vliegwerk en een sterk keepende Xavier Mous hield PEC Zwolle stand. Dankzij een fraaie vrije trap van Gustavo Hamer nam PEC zelfs de leiding, maar na de pauze stelde Utrecht gelijk orde op zaken.

Sander van der Streek maakte in de 47ste minuut gelijk. Twee minuten later zette Simon Gustafson de thuisploeg vanaf elf meter op voorsprong nadat doelman Mous Issah Abass had gevloerd. Verdediger Willem Janssen, die in de eerste helft al een keer dichtbij was, tekende na 73 minuten voor de 3-1 uit een corner.

PEC was hierna dichtbij de aansluitingstreffer. Na een mooie actie en dito passje van vleugelspeler Dennis Johnsen werd een inzet van Iliass Bel Hassani katachtig gered door Utrecht-goalie Maarten Paes. Het bleef bij 3-1.

Extra tegenvaller voor PEC was het uitvallen van doelpuntenmaker Hamer, die als rechtsback geposteerd stond. Hij meldt zich in de toch al overvolle ziekenboeg bij Pelle Clement, Vito van Crooij, Bram van Polen, Mike van Duinen en Thomas Lam.

Bij PEC maakte Dean Huiberts, een neefje van oud-Zwolle-speler Max, zijn eredivisiedebuut. Hij werd kort voor tijd vervangen door Jarno Westerman, die een week eerder zijn debuut maakte.

PEC huurt Bruns

PEC huurt Thomas Bruns voor de rest van dit seizoen van Vitesse, dat vrijdag de volgende tegenstander is. Bruns moet nog wel de medische keuring succesvol doorstaan. De middenvelder werd vorig seizoen verhuurd aan FC Groningen en wordt in Zwolle herenigd met trainer John Stegeman. Ze werkten eerder samen bij Heracles.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo