De Swollenaer

Zaterdag, 15 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

PEC Zwolle strikt voormalig huurling Strieder

PEC Zwolle strikt voormalig huurling Strieder
Rico Strieder (rechts) in actie voor PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle
Redactie: Mark de Rooij

PEC ZWOLLE - Rico Strieder is de eerste aankoop van PEC Zwolle voor het nieuwe seizoen. De middenvelder werd het afgelopen half jaar al gehuurd van FC Utrecht.

De Duitser ontpopte zich in de duels die hij voor PEC speelde tot een solide, defensieve kracht op het middenveld. Hij tekent een contract voor twee seizoenen in Zwolle. Strieder (27) maakte in 2015 met Erik ten Hag de overstap van Bayern Munchen, waar hij (onder hoofdtrainer Josep Guardiola) tot één optreden in de hoofdmacht kwam, naar FC Utrecht. Daar werd Strieder een gewaardeerde kracht, maar mede door knieblessures was zijn inbreng de laatste seizoenen gering. In januari voegde hij zich op huurbasis bij PEC en kwam hij tot zes duels voordat corona een streep zette door de competitie.

Strieder: "Het voelt goed om mijn korte avontuur in Zwolle te verlengen. Ik heb van de club een duidelijke opdracht gekregen die ik zo goed mogelijk heb proberen in te vullen. Het was absoluut een domper dat we het seizoen niet op een goede manier konden afmaken met elkaar, maar deze terugkeer maakt veel goed. Ik ken de club inmiddels en veel teamgenoten zijn er ook komend seizoen weer bij. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om mijn plek op het middenveld te pakken en nog meer verantwoordelijkheid te nemen.”

Technisch manager Mike Willems reageert: "Rico heeft het afgelopen half jaar in de wedstrijden die hij speelde exact dát gebracht, wat wij van hem vroegen en op dat moment ook nodig hadden. Wat wij in onze scoutingsrapporten zagen, hebben we ook teruggezien op het veld; een sterke, defensief ingestelde middenvelder die zorgde voor de juiste balans op ons middenveld. Rico is met zijn kwaliteiten in staat teamgenoten beter te maken en is zeker met het naderende vertrek van Gustavo Hamer een welkome versterking.”