De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

PEC Zwolle gaat deze zomer kunstgras vervangen

PEC Zwolle gaat deze zomer kunstgras vervangen
Foto: PEC Zwolle
Redactie: Mark de Rooij

PEC ZWOLLE

PEC Zwolle speelt al met ingang van volgend seizoen niet meer op kunstgras. De kunstgrasmat in het Mac3Park stadion wordt vervangen voor een natuurgrasveld.

Uitgerekend op de 110-jarige verjaardag van PEC Zwolle komt de club met het nieuws naar buiten. Met dit besluit komt er een einde aan een periode van dertien jaar, waarin de Blauwvingers op een kunstgrasondergrond hebben gevoetbald. Voor het eerst komt er echt gras te liggen in het Mac3Park stadion, waar de club sinds de zomer van 2007 de thuiswedstrijden speelt.

Jeroen van Leeuwen, algemeen manager PEC Zwolle: "Met deze transitie zetten we een reuzenstap in het verder professionaliseren van het topsportklimaat bij de club. Het complexe proces heeft ruim een jaar in beslag genomen, want het is meer dan alleen even een veld vervangen. Ik ben dan ook oprecht blij dat het gelukt is en dat we op de zeer korte termijn met de werkzaamheden beginnen. De verwachting is, dat het nieuwe speelveld over ongeveer acht weken bespeelbaar is."

Na ADO Den Haag en VVV-Venlo is PEC Zwolle de derde eredivisieclub die dit jaar afscheid neemt van kunstgras. In de eredivisie spelen volgend seizoen alleen Heracles Almelo, Emmen en Sparta Rotterdam niet op echt gras.

Marcellis vertrekt

Dirk Marcellis stopt met zijn werkzaamheden bij PEC Zwolle. De voormalig verdediger van onder meer PSV en AZ speelde de laatste drie seizoenen van zijn loopbaan voor PEC Zwolle en zette in september 2018 een punt. Sinds november 2018 werkte hij achter de schermen bij PEC, als accountmanager. De drievoudig international keert met zijn gezin terug naar Limburg.