<< Ga terug

PEC haalt Ghoochannejhad en verhuurt Flemming op slotdag

PEC haalt Ghoochannejhad en verhuurt Flemming op slotdag
Zian Flemming
Foto: Martijn Kleingeerts

ZWOLLE – PEC Zwolle heeft zich bij het sluiten van de markt versterkt met aanvaller Reza Ghoochannejhad en sleet Zian Flemming voor een jaar aan NEC, op huurbasis.

De 31-jarige Ghoochannejhad, die al eerder actief was in de eredivisie, tekent een contract tot medio 2021. Ghoochannejhad is afkomstig van het Cypriotische APOEL Nicosia, waar hij zijn contract heeft laten ontbinden, maar speelde het voorbije halfjaar op huurbasis voor Sydney FC. Ghoochannejhad maakte in het seizoen 2005-2006 zijn debuut als profvoetballer voor sc Heerenveen. Daarna kwam de spits onder meer uit voor FC Emmen, SC Cambuur, Standard Luik en Charlton Athletic.

In de zomer van 2016 streek de Iraniër weer neer in Friesland. In Heerenveen scoorde hij in twee seizoenen 32 keer in 76 officiële optredens. Ook speelde hij voor de nationale ploeg van Iran. In totaal kwam de aanvaller 43 keer uit voor zijn vaderland en scoorde daarin 17 doelpunten.

Ghoochannejhad: "Ik ben heel blij dat ik terug ben in Nederland en in het bijzonder bij PEC Zwolle. De Nederlandse competitie ken ik door en door en spreekt mij bijzonder aan. In Zwolle ga ik mijn uiterste best doen om het team en mijzelf door te ontwikkelen. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd op 15 september, thuis tegen RKC Waalwijk."

Technisch manager Mike Willems: "Met Reza halen wij de gewenste versterking voor de voorhoede. In Nederland, maar ook zeker daarbuiten heeft hij zijn sporen verdiend. Zo heeft hij twee WK’s gespeeld met Iran en behoorde hij in 2015 tot een select gezelschap beste aanvallers van de Azië Cup. Met zijn 31 jaar is Reza dan ook een zeer ervaren speler. Dat kan onze relatief jonge selectie goed gebruiken en ik ben dan ook zeer tevreden dat het gelukt is hem voor de komende seizoenen aan ons te verbinden."

De vorig jaar van Ajax overgenomen Fleming kwam niet meer voor in de plannen van trainer Stegeman en gaat dit seizoen op huurbasis aan de slag bij de huidige nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie, NEC Nijmegen.

De 21-jarige aanvallende middenvelder heeft nog een contract tot medio 2021. In totaal stond de geboren Amsterdammer 31 officiële wedstrijden voor de Blauwvingers in het veld, waarin hij zes keer het nest wist te vinden. Zijn hoogtepunt waren de vier treffers in de bekerontmoeting met De Graafschap (2-5 winst).

Doorselecteren

De nieuwe trainer Stegeman heeft flink doorgeselecteerd sinds zijn komst naar PEC Zwolle en maakte al aan meerdere spelers duidelijk dat zij mochten uitkijken naar een andere club. Vorige week nog vonden Stanley Elbers en Clint Leemans onderdak bij RKC Waalwijk, op huurbasis. Verdediger Darryl Lachman kreeg ook te horen dat hij kon vertrekken, maar vond nog geen nieuwe club.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo